Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan: Abdülhamit 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“2 yıl içinde 250 bin sosyal konutu tamamlayacak ardından bunu 500 bine çıkartacağız. Hep söylediğimiz gibi biz 20 yıldır eser hizmette yarışacağımız bir muhalefetin özlemini çektik. Görüşüne bir süre daha aynı arayışı sürdüreceğiz.

Öğrencilerimizin barınma sorunlarını siyasi istismar haline getirmek isteyenlerin dünyadan da Türkiye’den de haberdar olmadığı aşikardır. Kredi ödemelerinin ana paradan yapılmasına ilişkin düzenleme Ekim ayında Meclis gündemine gelecektir. Yüksek öğretimde yurtlarda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını günlük 60 liraya çıkardık. Beslenme yardımını aylık 1500 liraya yükseltiyoruz.

Komşumuz Yunanistan’ı buram buram tahrik kokan politikalarını izliyoruz. Yunanistan ne askeri ne politik bizim muhatabımız değildir. Daha geçen Ağustos ayında 100. yılını kutladığımız zaferlerimizi hem Yunan yöneticilere hem Yunan halkına hatırlatırız. Birilerinin eteklerine sığınarak özgürlük olmaz. Yunanistan’ın gelecek çeyrek asrını ipotek altına alan ekonomik ve siyasi angajman bizi değil asıl Yunan halkını tehdit etmektedir.

Adını niye Yavuz Sultan Selim koydunuz. Kendi adını koysaydın. Ben öldükten sonra siz koyarsınız dedim. Biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Onlar tarih yazdılar. Sultan Abdülhamit 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti. İstanbul Havalimanı bu ayın ilk 20 günü 5 milyondan fazla yolcuyu ağırladı. Biz bu eserlerle övüneceğiz. Sen ne yaptın onu söyle. Öyle İstanbul’da çeşmenin musluğu ile açılış olmaz.

Bay Kemal televizyon televizyon dolaşıyordu. Sabiha Gökçen’e ne gerek var diyordu. Anlamaz bunlar. Şimdi biz ikinci pisti de yapıyoruz. Mayıs’ta bitiyor. Bir taraftan yeni terminal binasını da yapacağız. Malezyalılar biz yapalım diyor. Önceden çıkmak istiyorlardı.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam