Reklam
Kategoriler: Emek Postası

ETF işçisi kararlı: Haklarımızı almadan bu süreci bitirmeyeceğiz

Reklam

ETF işçileri haklarını gasp eden patron Sanem Dikmen’in başkanı olduğu Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde basın metni Deriteks Sendikası Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu tarafından okunurken, açıklamada “Başta Sanem Dikmen ve yöneticiliğini yaptığı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tüm yönetim kurulu ve üyeleri bu sorun çözülmediği sürece zan altında kalacak ve eylemlerimizin hedefinde olacaklardır.” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sendikamızın 2015 yılında örgütlendiği ve üçüncü dönem toplu iş sözleşmesinin yürürlükte olduğu ETF Tekstil işyeri 30.06.2022 tarihli yazısında ekonomik krizi gerekçe göstererek faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını sendikamıza resmi olarak bildirmiş ve fiilen faaliyetlerini 31.07.2022 tarihinde sona erdirmiştir. Aynı zamanda Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) yönetim kurulu başkanlığını yapan Sanem DİKMEN kapanma ile işçilerin kanunen ve toplu iş sözleşmesinden doğan alacakları olan 2021 yılından bekleyen 75 günlük ikramiyesi, 2022’de 30 günlük ikramiyesi, çalıştıkları son ay ücreti, kıdem ve ihbar tazminatları ve yıllık izin paraları olmak üzere ödenmemiş alacaklara ilişkin herhangi bir ödeme planı ise sunmamıştır. Bu Ap Açık Emek Gaspı, Emek Hırsızlığıdır.

İşveren bunun yanı sıra alacaklarla ilgili sendikamızla müzakere yapmak yerine arabuluculuk süreci işletmeye çalışmış, işçilere alacaklarının yüzde 40’ını almaya zorlamış ve yarın bu parayı da bulamayacaklarını söyleyerek dayatmacı bir zihniyet içinde hareket etmiştir. Bu öneri sendikamız ve üyelerimiz tarafından kabul edilmediği gibi işçiler ve sendikamız nezdinde ciddi bir öfkeye dönüşmüştür. İşveren herhangi bir ödeme planı sunmadığı gibi daha sonra sendika olarak yaptığımız çağrıları da yanıtsız bırakmış ve diyalog zemininden tamamen uzaklaşmıştır. İşveren alacaklarının tamamını isteyen işçilere ise mahkeme kapılarını göstermiştir.

Yıllarca türlü fedakarlıklarla çalışan ve emeklerinin karşılığını alamadan bir çırpıda kapı önüne konularak yüzüstü bırakılan işçiler sendikamız öncülüğünde geceli gündüzlü 24 saat fabrikanın önünden ayrılmamış ve kararlı bir mücadele başlatmıştır. Analarının ak sütü kadar helal olan haklarını almak için verdiğimiz haklı mücadelenin karşısına polis şiddetinin de eklenmesi, makinaları satıp işçinin emeğinin karşılığını vereceği yerde makinaları kaçırıp işçiye polis zoru-şiddeti layık görmesi niyetini açık etmiştir.

Bugün itibariyle iş yeri kapısının sıcak-soğuk, yağmur-çamur, aç-susuz demeden, faturalar, kredi kartı borçları evde yığılırken, GASP EDİLEN HAKLARIMIZ için bekleyişimizin tam 47 Gündür kararlılıkla devam ediyor. Bu haklı, en insani, en vicdani en doğal talebimiz karşılık bulması gerekirken Sanem Dikmen’in sözde gururla yaptığını söylediği Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı yine sözde kadın emeği istihdamında bulunmakla övündüğü yönünün koskoca bir yalan olduğunu, içinde vicdan taşımayan, kadın emeğine saygısını yitirmiş bir yönetici olduğunu artık tüm kamuoyu bilmektedir.

Başta Sanem DİKMEN ve yöneticiliğini yaptığı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tüm yönetim kurulu ve üyeleri bu sorun çözülmediği sürece zan altında kalacak ve eylemlerimizin hedefinde olacaklardır.

Buradan bir kez daha Sanem Dikmen’e Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’ne (TGSD) sesleniyoruz. Sizi bugüne alın teri ve emeği ile taşıyan uzun yıllar işçiliğinizi yapmış, yaşamını fabrikanızda geçirmiş size bu derneğin başkanı yapma vasfını kazandırmış ETF İşçisinin hakkını daha fazla mağduriyet daha fazla öfke yaratmadan verin. Yanlışta ısrar başka yanlışları doğurur. Bizi dinlemiyorsanız atalarımızı dinleyin “Zararın neresinden dönülse kardır” sözünü destur edinin. Nefret, intikam, saçma patron gururunu bırakın haklarımızı verin konuyu kapatalım. Aksi halde şunu da bilin ki HAKLARIMIZI ALMADAN bu süreci bitirmeye ve size, iletişimde olduğunuz her kişi, kuruma veya kuruluşa kim olursa olsun HUZUR VERMEYECEĞİMİZİ bilmenizi isteriz.

ETF İşçisi Kazanacak, Emek Mücadelesi Kazanacak, Hak ve Adalet Mücadelemiz Kazanacak”

Reklam

Önceki Haberler

İsrail, Refah’a dönük operasyonu genişletiyor

İsrail basınında Refah'a dönük operasyonun genişletileceğine dair bilgiler yer aldı.

11 Mayıs 2024 09:05

MHP’den Sinan Ateş haberlerine sert tepki: Ülkü Ocakları idealist kuşaklar yetiştiren güzide bir müessese

MHP'nin genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, partilerinin Sinan Ateş cinayetiyle bağlantısına…

10 Mayıs 2024 16:42

Okullarda kuran kursu uygulamasına hız kesmeden devam ediyorlar

İzmir’in Buca ilçesindeki bir okulda temmuz ayı itibarıyla okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni…

10 Mayıs 2024 16:36

İspanya’da 50 üniversite İsrail ile ilişkilerini kesti

İspanya'da bulunan 50 üniversite öğrencilerin eylemleri sonrası İsrail ile ilişkilerini kestiğini duyurdu

10 Mayıs 2024 15:42

Erdoğan’dan ’emniyet operasyonu’ sonrası ilk açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen operasyon sonrası ''Ülkenin selameti yerine belli zümrenin…

10 Mayıs 2024 15:36

Liberallerin umudu duvara tosladı: Maaşlar eridi, sendikalar greve çıkıyor

Arjantin'de sendikalar aşırı sağcı başkan Milei'ye karşı birkez daha greve çıktı.

10 Mayıs 2024 14:05
Reklam