Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hedef gösterilen İBB çalışanı, görevinden istifa etti

Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde görev yapan Sevtap Ayman, kendisini hedef gösteren haberlerin ardından güvenliğinin kalmadığını belirterek istifa etti.

Kendisiyle ilgili olarak AKP’ye yakın medya organlarında “PKK ile bağlantısı olduğunu” iddia eden haberler sebebiyle yazılı açıklama yapan Sevtap Ayman, hakkında bir mahkeme kararı olmadan ve kendisine ait olmayan bir Twitter hesabı üzerinden hedef gösterildiğini belirtti.

Ayman, yaptığı açıklamada “asılsız bir ihbar mektubu referans alınarak suçlandığını ancak yapılan soruşturma sonrasında savcılık tarafından serbest bırakıldığını” söyledi.

Ayman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben üniversite mezunuyum. Özel bir okulda öğretmenlik yaptım. Yüzlerce öğrencim ve velileri nasıl bir öğretmen olduğuma şahidimdir. Öğretmenlik sonrası hakkım ve liyakatimle büyükşehir belediyesinde işe girdim.

İki buçuk yaşında bir kızım var. Onun için ve geleceği adına çalışmak zorundayım. Şayet beni hedef gösterenler için bir anlamı varsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve bundan kaynaklı haklarımı kullandım. Çalışma, güven içinde çocuğuma bakıp onu büyütme gibi temel ‘yurttaşlık’ haklarım hiçe sayıldığı gibi can güvenliğim de tehlikeye atıldı. Bir vatandaş olarak, bir Kürt, bi kadın, bir anne olarak bu ülkede huzur ve güven içinde yaşama ve çalışma hakkım elimden alındı.

Şahsımın, kızımın ve ailemin daha fazla hedef gösterilmemesi ve güvenlikleri açısından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevimden istifa ediyorum. Bana yapılan haksızlığı ise ruhunda ve yüreğinde bir parça da olsa güzellik ve adalet kalmış insanların ve kamuoyunun mahşeri vicdanına bırakıyorum.”

Reklam

Önceki Haberler

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57

CHP’li Bozbey tepki çeken atama kararından vazgeçti

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li…

7 Mayıs 2024 14:25

Hamas’ın kabul ettiği önerilerle ilgili detaylar ortaya çıktı

Hamas'ın kabul ettiğini duyurduğu Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası…

7 Mayıs 2024 12:53

Yargıtay krizi büyüyor: 32. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 32.…

7 Mayıs 2024 12:49

Bir sigara grubuna daha zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTİ grubu sigaralara…

7 Mayıs 2024 12:34
Reklam