Reklam
Kategoriler: Gündem

İstiklal Caddesi saldırısında ÖSO ayrıntısı

Reklam

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen, 6 yurttaşın hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili tutuklananların ifadesinden ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, saldırıyla ilgili tutuklanan Ahmad Haj Hasan, Yasir Al Korali, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hüseyin Güneş, Rama Eltaha ve Ahmed Elşeybun’un ifadelerine ulaşıldı.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, ifadelerde, bombayı bırakan Ahlam Albashir’in Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Ferhat Habeş ve Fatma Berkel’in evine yerleştiği, daha sonra Ferhat Habeş’e ait tekstil atölyesinde kaldığı belirtildi.

Albashir daha sonra da kısa süreliğine Ahmad Haj Hasan’ın ve Rama Eltaha’nın evinde kaldı.

Ahmad Haj Hasan’ın savunması ise dikkat çekti. Hasan savunmasında PKK üyesi olmadığını, ağabeyinin ÖSO’da savaşırken hayatını kaybettiğini özellikle belirtti. Ahmad Haj Hasan savunmasında, “Ben asla PKK’yı tutmuyorum. Benim ağabeyim Özgür Suriye Ordusu’nda şehit edilmiştir. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Yasir El Korali ise Albashir’i patlamanın gerçekleştiği gün de dahil olmak üzere üç kez Taksim’e götüren kişi. Korali kendisinin korsan taksici olduğunu söyledi ve “Türkiye’de 7 yıldır yaşamaktayım. Çocuklarım Türkiye’de doğdu. Eğer bilseydim bu kadın bunları yapacaktı, bu kadını arabama alıp onu götürmezdim” diye konuştu. Korali’nin kullandığı araçta bomba kalıntıları tespit edildi.

Albashir ile Bilal Hassan’ın Suriye’den Türkiye’ye geldikten sonra Esenler’deki tekstil atölyesine taşınarak bir süre burada barındıkları, Bilal’in atölyede çalışan Ahmet Haj Hasan ile, Ahlam Albashir’in ise Ahmet Haj Hasan’ın gayri resmi eşi olan Rama Altaha ile ilişki kurduğu belirtildi. Rama Altaha ve Ahmet Haj Hasan’ın evinde kalmaları da bu irtibattan sonra gerçekleşti.

Ahlam Albashir ve Bilal Hassan atölyede kaldıkları sürede Rama’nın oğlu Ahmet Elşeybun ile Taksim’e ilk kez birlikte gittiler.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam