İTO Başkanı: Sayın Cumhurbaşkanımızı desteklemekle sorumluyuz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) genel kurulu, 9 Kasım’da yeni başkanı seçecek. Seçim öncesi mevcut başkan Avdagiç, kendilerini "AKP ve Cumhur İttifakı'nı desteklemekle sorumlu" hissettiğini belirtti.

İTO Başkanı: Sayın Cumhurbaşkanımızı desteklemekle sorumluyuz

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yeni başkanını seçeceği 9 Kasım’daki genel kurulu öncesi mevcut başkanı Şekip Avdagiç’in Cumhur İttifakı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı açıkça desteklediğini ifade ettiği sözleri ortaya çıktı.

Avdagiç, sözkonusu konuşmasında İTO üyelerinden kendisine destek isterken şu ifadeleri kullanıyor:

“Bizim çok önemli bir görevimiz var. Filtreli konuşmayacağım. Bizim şu andaki siyasi büyüğümüz
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarını desteklemekle sorumluluk hissediyoruz. Bu konuyu da açık açık söylüyoruz.

Şu anda ülkenin bekası için çalışan Cumhur İttifakı, AK Parti, MHP ve diğer yapılardan oluşan bir yapı var. Onlar şu anda ülkenin bekası için çok önemli bir süreç yürütüyorlar. Biraz belki şaşıracaksınız ama bunu da ifade etmekte beis görmüyorum. Şu anda sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü politikalara destek vermekle kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ve bunun da gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra Allah nasip eder de seçilirsek bu konudaki duruşumuz böyle olacaktır.”