Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

İzmir’in dört yanında ‘Komünistlere güç ver’ toplantıları

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İzmir İl Örgütü’nün ‘Komünistlere güç ver’ başlıklı örgütlenme toplantıları İzmir’de birçok ilçede gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla yapılan toplantılar Karşıyaka başta olmak üzere Torbalı, Bornova, Buca, Alsancak, Aliağa gibi birçok ilçede düzenlendi.

TKH’nin kendini anlattığı toplantılarda toplantılarda ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizin etkileri ve sonuçlarıyla birlikte Ukrayna tartışmaları başta olmak üzere siyasi gelişmeler konuşuldu.

Ülkenin güçlü bir sol harekete, sol bir programın emekçilerle buluşmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yapılan toplantılarda, sosyalistlerin ittifakının yakıcılığıyla birlikte güçlü bir komünist partinin örgütlenmesi gerektiği anlatılarak örgütlü mücadeleye çağrıda bulunuldu.

Seçimlere girme yeterliliğini elde eden TKH’nin önümüzdeki dönem mücadelesini büyüteceği, emekçilerin, gençlerin, kadınların arasında örgütlü bir partiyi ortaya çıkaracağı vurgulandı.

Bunlarla birlikte toplantılarda, TKH İzmir İl Örgütü’nün 3 Nisan tarihinde gerçekleştireceği ”Emek, Laiklik, Bağımsızlık ve Sosyalizm için buluşuyoruz” başlıklı açık hava etkinliğine de çağrı yapıldı.

Bornova Büyükpark içinde bulunan Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek etkinlik 3 Nisan pazar günü, saat 16.00’da başlayacak. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in de katılacağı etkinlikte aynı zamanda Barış Yıldırım & Murat Merginkaon – Geniş Merdiven Orkestra da şarkılarıyla sahne alacak.

Toplantılarda TKH İzmir İl Örgütü tarafından, tüm emekçilere çağrı yapılarak İzmir’de güçlü bir çıkış için çalışmaların başladığı belirtildi.

Bu haber en son değiştirildi 15 Mart 2022 22:22 22:22

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam