Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ali Manavoğlu, “1 kilo kaşarda 10-12 kilogram süt kullanılması gerekirken, bazen farklı maddeler ile tamamlanıyor. Kıvam vermesi için patates püresi gibi ürünler kullanılabiliyor” dedi.
Tüketiciye sunulan ürünlerde taklit ve tağşiş olayları son bulmuyor. Bazı üreticiler gıda ürünlerinde maliyetten kaçmak için farklı hilelere başvuruyor. Bunların arasında en tehlikelilerinden biri ise süt ve süt ürünlerinde yapılanlar. Son zamanlarda kaşar peyniri ve tost peyniri arasındaki farkla gündeme gelen peynirlerde birçok taklit ve tağşiş bulunuyor. 1 kilogramında yaklaşık 10 kilo süt kullanılması gereken kaşar peynirinin kıvamı, farklı maddelerle sağlanıyor. Bazı üreticiler tarafından aroma vericiler, renklendiricilerin kullanıldığı kaşar peynirinde asıl tehlike ise kıvamı için patates püresi kullanılması. Başka bir durum ise kaşar peyniriyle aynı reyonda satılan ve artmış peynirlerin farklı işlemlerden geçirildikten sonra üretildiği tost peynirleri. Uzmanlar, fiyatı kaşar peynire göre daha uygun olan tost peynirleri konusunda etiketlerin kontrol edilmesi uyarısında bulunuyor.
Son yıllarda yargı camiasında etkili konuma gelen Menzil Cemaati’nin desteklediği Ömer Kerkez yeni Yargıtay Başkanı…
Antep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler 63 yeni lüks araç kiraladı. AKP’li belediye başkanı Fatma Şahin’in…
Yargıtay seçimlerinin 37. turunda salt çoğunluğun oyunu alan 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193…
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik hakkında soruşturma başlatılan emniyet görevlilerinin evinde arama yapıldı. Ankara…
Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…
Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.