Kılıçdaroğlu'ndan iktidara hizmet: Diyanet’in çocuklara Kuran öğretmesi kadar doğal bir şey yok

"Diyanet’in bu çerçevede çocuklarımıza, isteyen ailelerin çocuklarına Kuran’ı öğretmesi kadar doğal bir şey yoktur."

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara hizmet: Diyanet’in çocuklara Kuran öğretmesi kadar doğal bir şey yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir otelde CHP muhabirleriyle bir araya gelerek sorulara yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ile CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de “Bahçeli’nin yeni fonksiyonu AK Parti’nin sözcülüğünü yapmak. Erdoğan’a cevap verince sözcüye ayrıca cevap vermeye gerek yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıtlar şöyle:

“BAKANLIK 34 YOLSUZLUK DOSYASINA EL KOYDU”

İstanbul, Ak Parti’nin yandaşlarını yemlediği bir havuz, büyük bir rant vardı ve onu AK Parti yandaşlarını yemlemek için, kendi medyasını destekliyordu. Olmayan bir işi olmuş gibi onayını verip parasını veriyorlardı. Bina ihalesine çıkmışsınız böyle bir iş yok, ortada da bina yok, parası ödeniyor. Bu kişi şimdi Ulaştırma Bakanı. Başka bir ülkede olsa bu bakan bir dakikada orada oturamaz. Hırsızlığın meşrulaştığı bir ortamda rahatlıkla bunu yapıyor, rahatlıkla bakan olarak atanıyor. Tıpkı rahatlıkla rüşvet alanın büyükelçi olarak atanması gibi. Bizde hazırlık şöyle yapılıyor, polis baskını gelirse ne yapacağız, müfettişler geldiğinde ne yapacağız? Müfettişlere verdiğiniz belgenin örneğini alacaksınız. Belgeyi yok edebilirler, yırtar ‘vermediler’ der. Savcı da yandaş. Yolsuzluklar konusunda bu kadar hassas olan İçişleri Bakanlığı, 34 yolsuzluk dosyasına el koydu büyükşehrin. Ne oldu bunlar? AK Parti döneminin yolsuzlukları. Şimdi Ulaştırma Bakanı olmamış biri işi olmuş gibi adama para ödemişsin. Cumhurbaşkanlığı’na, bakanlıklara makam araçları. Tam bir yağma Hasan’ın böreği dönemi yaşandı. Bakanlık bunların dosyasını istedi, üstü örtüldü. Medyanın bunu takip etmesi lazım. Benzer haksızlık bizde olursa biz üstüne gideriz. Amaç dikkatleri başka bir yere çevirmiş. Toplam kamu zararı İBB’nin tespit ettiği, 13 milyar 202 milyon TL. İyi para.

“DİYANET’İN ÇOCUKLARA KURAN ÖĞRETMESİ KADAR DOĞAL BİR ŞEY YOK”

(Özgür Özel’in kuran kursları ile ilgili ifadelerine ilişkin Erdoğan ve Bahçeli’nin tepkileri) Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptığım dönemde Diyanet’in öğrencilere verdiği derslerin kitaplarını istedik. Son derece güzel hazırlanmış, renkleri güzel seçilmiş. Çocukların Kuran’ı rahat öğrenebileceği materyaller hazırlanmıştı. Ben Diyanet İşleri Başkanı’nı o dönem kutladım. Dolayısıyla Diyanet’in bu çerçevede çocuklarımıza, isteyen ailelerin çocuklarına Kuran’ı öğretmesi kadar doğal bir şey yoktur. Siyaset, inanç ve kimlik alanlarına asla girmemeli. Anayasa’nın 24. maddesinde de bu açık ve net belirtiliyor. Gerçekten de Kuran kurslarının annelerin babaların güven içinde çocuklarını gönderebileceği mekanlar olması gerekiyor. Bazı kursların badana boyalarının CHP İl örgütleri tarafından yapıldığını da belirtmek isterim. İnsanlar inançlarını çocuklarının öğrenmesini isteyebilirler. Bunun AKP ve MHP tarafından siyasete malzeme edilmesini de doğru bulmuyorum. Görüşümüz, partinin görüşü de budur.