Reklam
Kategoriler: İç Açı

Mahkemeden karar: Erdoğan’a ‘BOP eşbaşkanı’ demek hakaret değil

Reklam

12 Ağustos 2021 tarihinde Kocaeli’nin Gebze ilçesi 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda, Eğitim Sen, Makine Mühendisleri Odası (MMO), Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği ve Tüm Emekli-Sen’in çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar “Emeğin Kürsüsü”nü kurdu. Kurulan kürsüde sendika, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar söz aldı.

Etkinlikte söz alan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Sema Olkun Kopal’ın, “… ABD emperyalistleri Büyük Ortadoğu Projesi’ni yönetiyor. Halkları birbirine düşürüyor. Ülkemizi üç parçaya bölmek istiyor, AKP iktidarı ve onun reisi de bu projenin bildiğiniz gibi eş başkanlığını yapıyor” ifadesi nedeniyle hâkim karşısına çıktığı öğrenildi. “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanan Kopal’ın beraatına karar verildi.

Kopal savunmasında, “Benim sözlerimde herhangi bir hakaret bulunmamaktadır” dedi. Esas hakkında mütalaaya karşı beyanda bulunan Kopal’ın avukatı Pınar Akbina ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben (Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eş başkanıyım” sözlerini hatırlattı. Akbina, yerel mahkemelerin, Anayasa Mahkemesi’nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarından örnekler verdi. Akbina, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Sema Olkun Kopal’ın beraatına karar verdi.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam