AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantı, 3 saat 10 dakika sürdü.
Toplantının ardından yayınlanan MGK bildirisinde, “Yüce milletimizin ve eşsiz ülkemizin savunmasını ve güvenliğini sağlamak maksadıyla BM Şartı’nın 51. maddesi kapsamında güney sınırlarımız boyunca icra edilen operasyonların tek hedefinin terör örgütleri olduğu; bölgemizde sınırlarımızı, şehirlerimizi, vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır” denildi.
Bildiride, “Yurt içinde ve yurt dışında, azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul’a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Bildiride şu ifadeler yer aldı:
Yurt içinde ve yurt dışında, azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul’a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir.
Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır.
PKK-KCK-PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğimize, bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir.
Teröre karşı verdikleri kahramanca mücadelede milli ve milletler arası hukuk ile insan hakları ve kamu vicdanına mutlak bir bağlılıkla hareket etmeyi ilke olarak benimseyen güvenlik kuvvetlerimizin, ağır darbe alan bölücü terör örgütlerine nefes aldırmak maksadıyla yalan ve iftiraya başvuran çevrelerce hedef alınmasına hiçbir suretle müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizilmiştir.
Diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan’dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması faaliyetlerine son vermesini beklediğimiz vurgulanmıştır.
KKTC’nin TDT’ye gözlemci statüsünde kabulünden memnuniyet dile getirilmiş, diğer uluslararası kuruluşlarla ülkelerden benzer adımları beklediğimiz ifade edilmiştir.
Bosna-Hersek ve Kosova’da meydana gelen son gelişmeler değerlendirilmiş; bölgedeki istikrar, huzur ve barış ortamının muhafazası için ayrılıkçı söylemler ve tek taraflı girişimlerden kaçınılması çağrısında bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
Bu haber en son değiştirildi 1 Aralık 2022 23:32 23:32
Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıldönümünde bir açıklama yayımladı.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar yaptığı açıklamada, Suriye'de bankacılık yapmak için başvuru yaptıklarını ifade…
DEM Parti, İmralı Heyeti’nin 17 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan Belediye-İş Sendikası’nda örgütlü 360 işçi, eylemlerini belediye meclisi toplantısına taşıdı.…
Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı döneminde kredi talebini karşılamayan İller Bankası, AKP'li Zeytinburnu Belediyesine 210 milyon…
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetine ilişkin davada yargılanan 2 sanığın yanlarında olduğu belirlenen 2 kişiyle ilgili…