AKP milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan ve ‘müsilajın önlenmesi’ gerekçesine dayandırılan yasa teklifinden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni bir yetki ve yeni bir yap, işlet, devret modeli çıktı.
Çevre Ajansı’nı kuran ve yılbaşında ‘sıfır atık’ hedefiyle Depozito Yönetim Sistemi’ni hayata geçiren iktidar, bu proje için özel işletmelerle yapacağı 10 yıl ve üstü anlaşmaları yap, işlet, devret modeli ile hayata geçirecek. Düzenlemenin yasalaşması durumunda, yap, işlet, devret kapsamında geri dönüşüm için marketlere ve belirlenen alanlara depozito sistemini kuracak şirketlere garanti ödemeleri de yapılabilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, ilgili düzenleme hakkında yönetmelik hazırlamakla yetkilendirilecek.
Torba Kanun Teklifi’nde, Cumhurbaşkanlığı’na barajlardaki suyun kullanım yöntem ve oranlarını belirleme yetkisi de verildi. Bu düzenlemenin hayata geçmesi durumunda, sulama ya da içme suyu için kullanılan barajlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla enerji üretimi amacıyla kullanılabilecek. Teklifte Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj ile mücadele kapsamında ise idari para cezası miktarlarında artış yapılması öngörülüyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin olağanüstü kurultayını hedef alarak, "Hukuki değilse bile ahlaki ve…
Leninizm’i “soteye yatmak”la eleştirip HDP ve CHP arasında salınmanın siyaset teorisini ve stratejisini ortaya koyarak…
DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, TRT'nin boykotu desteklemiş olan oyuncuları işten çıkarmasını Meclis'e taşıdı. Çelenk,…
AKP'nin kurmak istediği istibdat rejimine karşı protestolara katıldıkları için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için sıra…
İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) verilerine göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart…
Ekrem İmamoğlu'nun avukatları tutukluluğa gerekçe gösterilen "kaçma şüphesi"nin olmadığını belirterek, İmamoğlu'nun tahliyesini talep etti.