Nebati: Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah" dedi.

Nebati: Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun düzenlediği “TÜGİK İş Zirvesi Programı”nda konuştu.

Kur ataklarına karşı tedirginlikleri giderdiklerini söyleyen Nebati, “Yanı başımızda bir savaş olacak, kur öngörülmez olurdu. Son birkaç aydır yaşadıklarımız ve gördüklerimiz. Kurun artık stabil olduğunu ve kabul edilebilir sınırlar içinde olduğunu görüyoruz. Milli para birimimize artık güvenin. Bitti. Türkiye ekonomik modeliyle risklerin bertaraf edildiği, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye olduğunuzu unutmayın. Faiz ve kur odağında, sığ alanda sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah” iddiasında bulundu.

KDV indirimine ilişkin de konuşan Nebati, ”KDV ile ilgili karmaşık ve hesaplanamaz bütün yöntemlerin sadeleştirilmesi ve oranlarının sadeleştirilmesi yolunda da önemli adımlar atıyoruz, çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“BU ÜLKEDE İŞ KADINI, İŞ ADAMI OLMAK O KADAR TATLI Kİ…”

Nebati şöyle konuştu:

“Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı ki, o kadar güzel ki… 40-50 yılda dönüşümünü bekleyen ülkelerin yanında 8-10 yılda işin dönüşünü bekleyen iş insanı olmak ne demek ya. 21. yüzyıl bizim yüzyılımız. İnatla söylüyorum, inanmayanlar vardı onlar bile kazandık diyecekler. Bu ülkenin kazancı karamsarlara da yeter, kötümserlere de yeter, inanmayanlara da yeter. O kadar derin ve güçlü bir ülkenin elhamdülillah vatandaşlarıyız.”