Nebati'den yoksulluk itirafı: Fakire fukaraya vermek bereket getirir

Nebati, “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" dedi.

Nebati'den yoksulluk itirafı: Fakire fukaraya vermek bereket getirir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomim yazarı Vahap Munyar’a açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve memur zamlarına ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” dedi.

Nebati’nin bu sözleri asgari ücret başta olmak üzere sabit gelirlilerin durumunu gözler önüne serdi. Yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 65 olduğunu söyleyen Nebati, “Önümüzdeki yıl çok rahatız. Bütçede tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Enflasyon hedefimizi programa yüzde 24 koymuştuk. Orada en fazla yüzde 30’a doğru bir sapma söz konusu olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Asgari ücrete ilişkin konuşan Nebati, “Asgari ücret artışı temmuz ayı ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak. Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” şeklinde konuştu. Nebati, 2023 asgari ücreti için rakam belirtmezken “Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur” ifadesini kullandı.