Reklam
Kategoriler: İç Açı

Otopsi raporunda ‘düşerek öldü’ denilen bebeğin hastane raporunda istismar bulguları ortaya çıktı!

Reklam

Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne 6 Eylül’de ‘düştü’ beyanıyla getirilen ve yaşamını yitiren bebeğin muayenesini yapan doktorlar, nitelikli cinsel saldırı bulguları görmeleri nedeniyle durumu adli makamlara bildirdiler ancak aile, bebeğe otopsi yapılmasını istemedi.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in aktardığına göre, hastane raporlarından birinde “çocuğun balkondan düşme” şikayetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken, ön otopsi raporunda çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı yönünde kuvvetli bulgular olduğu kaydedildi. Otopsi raporunda ise “çocuğun balkondan düşme sonucu” öldüğü bilgisine yer verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen doktorlar, otopsi raporunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Hastane doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Evren Arslan ise bebeğin ailesinin ölüm şeklinin rapora ‘düştü öldü’ şeklinde yazılması için ısrarcı olduğunu, hastaneye çok sayıda kişiyi toplayarak bebeğe otopsi yapılmasını engellemeye çalıştıklarını aktardı. Yaşamını yitiren bebeğin 5 yaşında bir ablası olduğununun bildirildiğini de aktaran Dr. Arslan, “Onun için de çok endişeliyiz. Bu çocuğun aileden alınıp derhal sosyal hizmetler korumasına verilmesi gerekiyor” dedi.

Arslan, şunları söyledi:

Çocuğun ailesi otopsi istemediklerini ve hemen cenazeyi alıp gitmek istediklerini belirtip durdular. Rapora ‘düştü öldü’ yaz diye tutturdular. Hastaneye yaklaşık çok sayıda kişiyi topladılar. Çünkü bebeğe otopsi yapılmasını istemediler. Otopsi yapılmasın diye direndiler. Polis bu kişileri zorla dağıttı.

Aile çocuğun cenazesini hemen alıp gitmek isteyince biz ‘şüpheli durumlar olduğunu’ söyledik. Bu sefer ona ‘fasulye sırığına düştü’ diyorlar. Tek görgü tanığının 5 yaşındaki ablası olduğunu söylediler. Onun için de çok endişeliyiz. Bu çocuğun aileden alınıp derhal sosyal hizmetler korumasına verilmesi gerekiyor. Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim. Deliller bunun bir kerelik bir tecavüz olmadığını söylüyor. Bu çocuğun çok uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum. Bundan sonraki süreç savcının görevi.”

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, iddia ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Önümüzdeki günlerde de açıklama yapması bekleniyor.

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam