Putin, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'nden üniversite öğrencileri için terhis talimatı verdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'nden seferber edilerek silah altına alınan üniversite öğrencilerinin terhis edilmesi için talimat verdiğini duyurdu.

Putin, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'nden üniversite öğrencileri için terhis talimatı verdi

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği talimatın Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin (LHC’nin) Rusya ile birleşmesi öncesinde seferber edilen üniversite öğrencilerini kapsadığını belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Halk Milisi güçleri, DHC ve LHC’nin Rusya’ya dahil olması sonrasında Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’ne entegre edildi.

Putin, üniversite öğrencilerini terhis etme ve eğitim gördükleri kurumlara dönüşlerini düzenleme talimatı verdi” dedi.

Kremlin Sözcüsü, terhis edilen üniversite öğrencilerinin evlerine geri dönüp eğitimlerine devam edebileceklerini sözlerine ekledi.

Rusya’da 21 Eylül’de başlatılan kısmi seferberlik kapsamında, öncelikli olarak daha önce orduda görev almış, belirli deneyime ve askeri uzmanlığa sahip kişiler olmak üzere 300 binden fazla kişi silah altına alındı.

Rusya Devlet Başkanı’nın kararnamesi uyarınca yüz yüze ve uzaktan eğitim gören üniversite öğrencilerine tecil hakkı tanınıyor.