Rusya-Ukrayna arasında müzakerelerde 3.tur başladı

Operasyonun on ikinci gününe girilirken Rus-ukrayna tarafları tekrardan buluştu insani koridor ve çatışmaların durması için yapılan görüşmelerde taraflar insani koridor açılması için müzakerelerde bulundu

Rusya-Ukrayna arasında müzakerelerde 3.tur başladı

Rusya’nın ukrayna’da başlattığı askeri operasyon 12. güne girerken heyetler tekrardan görüşmelerde üçüncü tura girdi. Operasyonun 12. gününde Rus birliklerinin Ukrayna içerisindeki askeri hareketliliği en yüksek seviyeye ulaştı. Zaporijya Nükleer Santrali’nin Rus ordusunun kontrolünde olduğu öğrenilirken, Batı’dan gelen yaptırımlar da hız kesmeden sürüyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici Rusya’nın elinde bulunan toprakların yeniden entegrasyonundan Sorumlu Bakan İrina Vereşuk, Rusya’nın çatışmaların sürdüğü Mariupol’da insanların tahliyesi için insani koridorun açılmasını engellediğini öne sürdü. Vereşuk, yaptığı açıklamada, dün tarafların Mariupol’da tahliye koridorunu açma konusunda anlaştığını, ancak sabah saatlerinde saldırıların başladığını ve tahliyenin yapılamadığını kaydetti.

İnsani koridorlar açılacak

İnsani koridorların açılması için TSİ 10.00’da ateşkes devreye girdi. Rusya 4 farklı kentten 6 tahliye rotası açıkladı ancak Ukrayna bu rotaları Rusya ve müttefiki Belarus’a çıktığı için ‘kabul edilemez’ buldu. 3. tur müzakereler ise TSİ 17.15’te başladı. Öte yandan Avrupa’da doğalgaz fiyatları Rusya’ya yönelik yaptırımların ardından yüksek seviyelere ulaştı. Bin metreküp doğalgazın fiyatı 3 bin doları geçti.