Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Rusya’dan ABD’ye THAAD uyarısı

Reklam

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin güvenlik garantileri konusunda Rusya ile diyaloğu sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Ryabkov, başkent Moskova’da güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Güvenlik garantileri konusunda istişarelerin devam etmesi gerektiğini belirten Ryabkov, “Her şeyden önce, ABD’nin bu konuda derin ve anlamlı diyaloğa dahil olması gerektiğini düşünüyoruz. ABD bu durumdan ciddi anlamda endişeliyse bu diyaloğu kapalı kapılar ardında sürdürmelidir. Batı, son zamanlarda fazlasıyla kamuya yönelik ‘megafon’ diplomasisi izliyor.” dedi.

Ryabkov, Rusya’nın “sessiz” şekilde diplomatik çalışmalara odaklandığını belirterek “Seçenek Batı ve aynı görüşe sahip olanlarındır. İlerideki gelişmeler onlara bağlıdır” diye konuştu.

ABD ile NATO’nun güvenlik ile ilgili olası yanıtları konusunda analiz etmeye devam ettiklerini dile getiren Ryabkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu konuda karar alacağını söyledi.

‘THAAD’IN UKRAYNA’YA SEVK EDİLMESİ, KRİZİN SİYASİ ÇÖZÜM ŞANSINI AZALTACAK’

Ukrayna’nın ABD’den Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunma Sistemi (THAAD) talep ettiği yönündeki iddiayı değerlendiren Ryabkov, şöyle devam etti:

“Bu, Ukrayna’nın silah ve askeri teçhizat ile donatılması açısından, bize siyasi ve askeri teknik baskı kurma girişimidir. Burada şantaj ve baskı unsuru var. THAAD’ın Ukrayna’ya sevk edilmesi krizin siyasi yolla çözülmesi şansını azaltacak.”

‘KUZEY AKIM 2 BASKI ARACI HALİNE DÖNÜŞTÜ’

ABD ve bazı Batı ülkelerinin Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Ryabkov, bu açıklamaların “eğlence unsuru” ve “siyasi sirk” olduğunu belirtti.

Ryabkov, söz konusu projenin “baskı aracı” haline dönüştüğünü vurgulayarak, “Bu, Avrupa, NATO ve Avrupa Birliği’ndeki (AB) gerçeklerin yansımasıdır. Burada bağımsız hareket etme ve kendi çıkarlarını doğru şekilde değerlendirme yönünde girişim yok. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Bazıları, Moskova’ya çamur atmak için her türlü zorluğa katlanmaya hazır. Bu, Batı’nın, özellikle de AB’nin siyasetinin özüdür” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52
Reklam