Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Rusya’dan Yelenovka açıklaması: ABD, Ukrayna’nın saldırılarını meşrulaştırmaya çalışıyor

Reklam

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, ABD’nin Ukrayna tarafından Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DHC) Yelenovka yerleşiminde bulunan gözaltı merkezine yaptığı saldırıları acemice meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi.

Fomin, ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) üst düzey bir yetkilinin Ukrayna’nın Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemleri’yle (HIMARS) düzenlediği saldırıyı istemeden yaptığını öne sürmesini eleştirerek bunu Kiev rejiminin provokasyonlarını meşrulaştırmaya yönelik acemice bir girişim olarak niteledi.

ABD’nin HIMARS sistemlerinin yüksek hassasiyetli olduğunu ve hedef alınan noktaları yok ettiğini birçok kez dile getirdiğine dikkat çeken Fomin, Kiev’in Yelenovka’daki gözaltı merkezini istemeden vurmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

Ukrayna’nın savaş esirlerine muamele sırasında uluslararası hukuk normlarını hiçe saydığını kaydeden Fomin, Ukrayna’dan dönen Rus savaş esirlerinin yüzde 80’den fazlasının fiziksel şiddete maruz kaldığının tespit edildiğini anlattı.

Kiev’in Batı’nın yardım ve yataklığında orduya pazar yerlerini, garları, meskun mahalleri vurma emri verdiğini ve her gün işlenen bu suçların uluslararası toplumdan gereken tepkiyi almadığını vurgulayan Fomin, Yelenovka saldırılarının da Ukrayna yönetiminin Batı’dan aldığı bu desteğin bir sonucu olduğu kaydetti.

29 Temmuz’da Ukrayna ordusu tarafından Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DHC) Yelenovka yerleşiminde bulunan gözaltı merkezine yapılan füze saldırısının ardından Rusya Savunma Bakanlığı 50 Ukraynalı savaş esirinin öldüğünü, 73’ünün yaralandığını belirtmişti.

DHC lideri Denis Puşilin, Kiev’in bu saldırıyı planlı olarak yaptığını, zira Azov militanlarının ifade vermeye başladığını vurgulamıştı.

Reklam

Önceki Haberler

Kılavuzu CHP olan DİSK: CHP’nin kaçışı, DİSK’in sorumsuzluğu

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. CHP’nin emekçilerin yanında görünüp oradan soluğu sermayenin bir…

5 Mayıs 2024 11:59

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hatay’da depremle ilgili konuştu: Rabbim öyle uygun gördü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay'da yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda…

5 Mayıs 2024 11:12

Hamas’tan ateşkes ile ilgili açıklama

Gazze için yürütülen ateşkes gündemine Hamas'tan yanıt geldi.

5 Mayıs 2024 10:35

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57

Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı: Konumu polis vermiş

30 Aralık 2022 tarihinde silahlı saldırı ile öldürülen Sinan Ateş'in davası ile ilgili iddianame ortaya…

5 Mayıs 2024 08:00
Reklam