Reklam
Kategoriler: İç Açı

Sarallar iddianamesinde skandal ayrıntılar: Organize’den anında haber geliyor

Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında, “Sarallar” olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonla ilgili olarak gerginlik yaşandığı iddia edilmişti. İddiaya göre gerginliğin sebebi de, Soylu’nun Aktaş’a operasyonla ilgili kendisine bilgi verilmemesi ve buna karşılık da “Size her söylediğimizde sızıntı oluyor” yanıtı almasıydı.

İddiayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü sert bir dille yalanlarken, suç örgütüyle ilgili iddianamede çok çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, çetenin birçok eyleminden sorumlu tutulan zanlıların kendilerine yönelik operasyonlara dair önceden haberdar olabildikleri belirtildi.

İddianamedeki bu skandal ayrıntı ise iktidara yakınlığıyla bilinen Demirören Medya bünyesindeki Hürriyet gazetesinde haber olarak yer buldu. Hürriyet’ten Musa Kesler’in ilgili haberine göre örgüt yöneticilerinin bazı telefon konuşmaları, kamu kurumlarından kendilerine bilgi akışı olduğunun delili olarak iddianamede yer aldı.

Habere göre o konuşmalardan biri de, grubun yöneticilerinden olduğu belirtilen Ahmet Fazlıoğlu ile Eşref Kemal Saral arasında oldu. Konuşmada Fazlıoğlu, Saral’ı operasyon yapılacağı konusunda “Bizden 160 kişi alacaklarmış, böyle gelmiş” diye uyarıyor. B.Ç. isimli bir çete mensubunun ise “Organize’den olsa haber geliyor anında ya…” dediği belirtildi.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam