Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Semir Caca’ya Beyrut katliamı davası

Reklam

Lübnan’da hükümetin Lübnan askeri mahkemesindeki özel temsilcisi Yargıç Fadi Akiki, Lübnan Kuvvetleri partisinin lideri Semir Caca hakkında dava açtı.

Neşra haber ajansında yer alan habere göre, Semir Caca hakkında açılan davanın geçtiğimiz yılın ekim ayında Beyrut’un Tayyuna meydanında gösteri yapan halkın üzerine ateş açılıp çok sayıda kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Hizbullah ve Emel partisi mensupları, Beyrut’un Tayyuna meydanında  bir protesto gösterisi yaparken daha önceden çevre binaların çatılarına yerleştirilmiş keskin nişancılar, göstericilere ateş açmıştı.

Semir Caca liderliğindeki Lübnan Kuvvetleri partisi liderlerinden İmad Vakim, 6 kişinin öldüğü 60’tan fazla kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili olarak şunları söylemişti:

“Başlayan çatışma bir partiyle diğer bir parti arasındadır. Bir taife ile diğer taife veya bir bölge ile diğer bölge arasında değildir. Bu çatışma, Hizbullah ile devletten geri kalan kurumları Hizbullah egemenliğinden korumak için diğer her taifeden özgür Lübnanlılar arasındadır. Bu adaleti korumak içindir”

Lübnanlı avukatlardan ‘Vedi Akıl’, bu dosyayla ilgili olarak onlarca kişi hakkında dava açıldığını belirtip bu konuda birçok delilin mevcut olduğunu söyledi.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam