Soylu'dan tuhaf iddia: Bugün herkes kendisini çok rahat ifade ediyor

Soylu, partisinin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de kimsenin hayat tarzına bir müdahalede bulunulmadığını öne sürdü.

Soylu'dan tuhaf iddia: Bugün herkes kendisini çok rahat ifade ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Merkezi’nde partisinin İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen, “81 İl Kurum Ziyaretleri Değerlendirme Toplantısına” katıldı.

Bugün gelinen noktada kimsenin hayat tarzına bir müdahalede bulunulmadığını, herkesin kendini ifade edebildiğini öne süren Soylu, şöyle konuştu:

“Bugün herkes kendisini çok rahat bir şekilde ifade ediyor. Sadece ifade etmiyor, eşit vatandaşlık kavramı içinde bunu sağlamaya çalışıyor. Ben İstanbul’da doğdum büyüdüm ve o zaman ‘Ben Kürdüm ama’ cümlesini defalarca duyduk. Sanki Kürtlük sıkıntılı bir kavram. Bu ülkede birçok kereler minibüsten indirilerek kimliklerine bakarak ayrıştırıldığı bir tabloyu defalarca yaşadık. Bugün öyle değil. Bugün Türkiye’nin 81 vilayetinde hiç kimse etnik kökeni, mezhebi dolayısıyla farklılaştırılmayan, eskinin travmalarına rağmen, devletin kesinlikle böyle bakmadığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu devrimler nasıl oluştu? Bu gördüğünüz kadrolar sayesinde. Bunlar öyle kolay işler değildir.”