Reklam
Kategoriler: İç Açı

Sur’da sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybetmişti: Arslan’ın kemikleri 7 yıl sonra torbada teslim edildi

Reklam

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl aradan sonra babasına bir torba içerisinde teslim edildi.

Kasım 2021’de yüzde 95 Hakan Arslan’a ait olduğu belirlenen kemikler İstanbul Adli Tıp Kurumundan (ATK) Diyarbakır Adliyesi’ne gönderildi. 25 Ağustos’ta Diyarbakır Adliyesi’ne ulaşan Arslan’ın kemikleri, o günden bu yana dosyayla ilgilenen savcının odasında bekletiliyor.

Kendilerine haber verilmesi üzerine Erzurum’dan Diyarbakır’a gelen baba Ali Rıza Arslan, Diyarbakır Adliyesi’ne gitti. Arslan’a oğlunun kemikleri bir torbada teslim edildi. Baba Ali Rıza Arslan, cenazenin defnedileceği memleketi Erzurum’a doğru yola çıktı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinden 2015-2016’da uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlardan 5 yıl sonra çıkarılan cenazenin kimliği belirlendi. İlçenin Hasırlı Mahallesi’ndeki Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasındaki alanda kazı çalışması yürüten ekipler, 7 Şubat 2021’de toprağa gömülü kemiklerle karşılaştı. Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırılan kemiklerin, 22 Ocak 2016’da yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan’a ait olabileceği belirtildi.

Arslan’ın, Erzurum’da yaşayan ailesi bulunan cenazenin çocuklarına ait olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Başvuru üzerine kimlik tespiti için 2016 yılında baba Ali Rıza Arslan’dan alınan DNA örneği Hakan Arslan ile yüzde 60 oranında uyuştu. Fakat kesin kimlik teşhisi için Başsavcılığın talimatı doğrultusunda ekim ayı başında anne Melike Arslan’dan da DNA testi için kan örneği alındı. 18 Kasım 2021 tarihinde çıkan sonuca göre yüzde 95 DNA uyumu ile cenazenin Hakan Arslan’a ait olduğu belirlendi.

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam