Tahliyelerinin arka planı ve Adnan Oktar'ın "arkadaşları"

Gazeteci Barış Terkoğlu Adnan Oktar'ın tarikatına bağlı isimlerin geçtiğimiz günlerde tahliye edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tahliyelerinin arka planı ve Adnan Oktar'ın

Gazeteci Barış Terkoğlu bugün Cumhuriyet’teki köşesinde Adnan Oktar’ın tarikatına bağlı isimlerin tahliyesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terkoğlu,  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun da Oktarcılarla olan ilişkisine dikkat çekerek “Salihoğlu, yargı camiasında hatırı sayılır bir isim olmasaydı, kuşkusuz korumasının yerinde kendisi olacaktı.” dedi.

Terkoğlu’nun “Arkadaş arkadaşın pelesengidir” başlıklı yazısıdaki ilgili bölüm şu şekilde:

“Yerel mahkemenin kararında 11 sanık “örgüte yardım” suçundan cezalandırılmıştı. Bunlardan biri de eski İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun koruması Özdemir Uygur’du. Uygur’un Oktar operasyonunda gözaltına alınmasının ardından Salihoğlu istifa etmişti. Zira korumasına yapılan suçlamanın özü, kendisiyle Oktarcılar arasında bağlantı kurmaktı. Salihoğlu, yargı camiasında hatırı sayılır bir isim olmasaydı, kuşkusuz korumasının yerinde kendisi olacaktı.

Peki, bu yorumu neye dayanarak yapıyorum?

Oktarcıların adliyede dolaşan mensupları var. İstinafın “arkadaş grubu” dediği bu isimler hâkimlerle, savcılarla görüşüyorlar. Ve tüm buluşmaları raporlaştırarak Oktar’a aktarıyorlar. Kendilerine operasyon yapılacağı duyumunu aldıkları bir dönemde, Salihoğlu ile de görüşüyorlar. O görüşme şöyle raporlanmış:

“Hadi Salihoğlu ile görüştük. Tarikatlara yönelik bir eylem olmadığını, böyle bir şeyin de mantıklı olmadığını söyledi. ‘Herkes bir tarikata mensup, böyle bir şey olmaz’ dedi. Bize karşı da herhangi bir hazırlık olduğunu işitmediğini, olan şikâyetten de bir şey çıkmayacağını söyledi. Eğer bir şey olursa ‘gelin’ dedi. Size de ‘Kardeşime selam söyleyin’ şeklinde hitabı oldu.”