Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: İstibdat rejimi şaşırtmamıştır!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiası üzerinden verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve geçici siyaset yasağı cezasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “AKP tarafından, Tayyip Erdoğan’ın geçmişte okuduğu şiir üzerinden üretilen mağdur edebiyatının bugün yalnızca takiyeden ibaret olduğu görülmüştür. Geçmişte ‘vesayete karşı mücadele ettiğini’ söyleyenlerin bugün kurdukları baskı rejimi, AKP’nin gerçek kimliğini gözler önüne sermektedir.” denildi.

“İstibdat rejimi şaşırtmamıştır” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiası üzerinden verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve geçici siyaset yasağı cezası AKP eliyle kurulan istibdat rejiminin gerçek yüzüdür.

Bu alınan kararın siyasi bir karar olduğu açıktır ve AKP iktidarının yargıyı kendi çıkarları için sopa olarak kullanmasının bir başka örneğidir. AKP ülkeyi yönetememekte ve iktidarda kalmak için elindeki bütün olanakları kullanmaktadır.

20 yıldır AKP eliyle kurulan rejim tarikatların, mafyanın ve sermayenin haramiler saltanatından başka bir şey değildir.

Bugüne kadar onlarca örnekte görüldüğü gibi hukuk bugün bir kez daha ayaklar altına alınmış, yargı siyasetin sopası haline getirilmiştir. Hukuksuzluğu görmek için yakın dönemde AKP’ye karşı çıkanlara dönük yargılamalara ve tutuklamalara, anayasal bir hak olan basın açıklamalarına koyulan yasaklara ve polis şiddetine, metal işçilerinin grevinin milli güvenlik bahane edilerek Cumhurbaşkanı kararıyla ertelenmesine bakmak yeterlidir.

AKP tarafından, Tayyip Erdoğan’ın geçmişte okuduğu şiir üzerinden üretilen mağdur edebiyatının bugün yalnızca takiyeden ibaret olduğu görülmüştür. Geçmişte ‘vesayete karşı mücadele ettiğini’ söyleyenlerin bugün kurdukları baskı rejimi, AKP’nin gerçek kimliğini gözler önüne sermektedir.

Ancak bu hukuksuzluk, adaletsizlik ve baskı elbet sona erecektir. Bu gerici, karanlık harami düzeni emekçi halkımız eliyle yıkılacaktır.”

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam