Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’den Erdoğan’a yanıt: Cumhuriyetin karşısında olanlar karşı devrimcidir!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komünistleri hedef alan açıklamasına yanıt verdi. Açıklamada, “Devrimcilik, emekçilerin kanı üzerinden yükselen bu düzeni değiştirerek olur. Komünistlere atılan bu iftiralar, emekçilerin aydınlık geleceğine atılmaktadır” denildi. “Cumhuriyetin karşısında olanlar devrimci değil, karşı devrimcidir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklamalarda bir kez daha vurguladığı “Biz muhafazakar devrimciyiz” sözü Erdoğan’ın yaşadığı siyasal sıkışmanın yansımasıdır. Yıllar boyu Türkiye’de ilerleme fikrinin karşısında bir siyasi hareketin parçası olan AKP iktidarı, kökü itibariyle devrimci değil, karşı devrimcidir.

Erdoğan’ın Nazilerin Almanya’da iktidara gelmeden önce kullandığı “muhafazakar devrimcilik” ifadesine sarılması, iktidardaki güç yitimine karşı almaya çalıştığı önlemdir. İktidardaki güç kaybını “ithal” kavramlar imal ederek aşmaya çalışan iktidarın aklı tamamen şaşmıştır. Bilimsel sosyalizmden etkilenen Nuri Pakdil’i “gençlere okunmasını” salık veren Erdoğan, aynı açıklamalarda komünistlere de sataşmayı ihmal etmiyor.

İktidarın aklı şaşkın ama “sınıf kini” değişmemektedir. Anti-komünist özünü saklamaktan sakınmayan Erdoğan, komünistlere klasik iftirasını atarak bir karşı devrimci olduğunu kanıtlıyor.

Türkiye’de bugün kurulmuş olan gerici düzen, Türkiye’nin ve Dünya’nın aydınlık birikimine savaş açan, emekçileri sömüren, ülkenin bağımsızlığını emperyalizme bırakan içeriktedir.

Komünistlere iftira atarak gerici, işbirlikçi, sömürücü özünü saklayamazsınız!

Daha bir hafta önce maden ocağında katledilen emekçiler sizin düzeninizin eseridir. Devrimcilik, emekçilerin kanı üzerinden yükselen bu düzeni değiştirerek olur. Komünistlere atılan bu iftiralar, emekçilerin aydınlık geleceğine atılmaktadır.

Komünistlerin alnı ak, elleri temizdir. Devrimcilik sizin işiniz değil, bizim işimizdir!”

Reklam

Önceki Haberler

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00
Reklam