Tüm yoldaşlarının Mustafa Sarıbaş’a selamı var…

Gençliğinden bugüne kadar yaşamının tamamını komünist mücadeleye adayan Mustafa Sarıbaş özellikle 12 Eylül öncesinde öğretmen hareketi içerisindeki militan kadrolardan bir tanesi idi. Yaşamını Türkiye Komünist Hareketi saflarında örgütlü bir komünist olarak tamamlayan Mustafa Sarıbaş örnek bir komünistti.

Tüm yoldaşlarının Mustafa Sarıbaş’a selamı var…

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Türkiye Komünist Hareketi üyesi Mustafa Sarıbaş yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Türkiye Komünist Hareketi’nin kadrolarından, tarihsel TKP üyesi, emektar komünist Mustafa Sarıbaş 21 Ağustos 2021 tarihinde yaşamını yitirdi. Gençliğinden bugüne kadar yaşamının tamamını komünist mücadeleye adayan Mustafa Sarıbaş özellikle 12 Eylül öncesinde öğretmen hareketi içerisindeki militan kadrolardan bir tanesi idi.
Yaşamını Türkiye Komünist Hareketi saflarında örgütlü bir komünist olarak tamamlayan Mustafa Sarıbaş örnek bir komünistti. Sarıbaş’ın ölümünün birinci yılında ailesi, dostları ve Partili yoldaşları tarafından mezarı başında bir anma düzenlendi. Anmada söz alan TKH Merkez Komite üyesi Hakan Yerlikaya şunları ifade etti:

“Çok değerli bir yoldaşımızı bir yıl önce kaybettik. Mustafa ağabey partili yaşamı boyunca bizlere çok şey öğretti. Tabii ki Mustafa yoldaşımız bu deneyimlerini kendi yaşadığı süreçlerle öğrendi ve öğretti bizlere. Çok genç yaşlarda, on altı, on yedi yaşlarında başlayan bir sosyalizm mücadelesi vardı arkasında. Öncelikle Türkiye Öğretmenler Sendikası’nda çok uzun dönem örgütlü bir şekilde öğretmen hareketinin kadroları arasında yer aldı. Türkiye Öğretmenler Sendikası kapatıldıktan sonra TÖB-DER’in Anadolu’daki bütün örgütlenmelerinde birçok şubesinde yine kuruluş çalışmalarında yer aldı, öncülük yaptı. Türkiye Öğretmenler Sendikası sürecinde onun bu öne çıkan öncülüğü, onun o militanlığı cezalandırılmak istendi. Birçok sürgünle de karşı karşıya kaldı yoldaşımız. Başta söylediğimiz gibi o hayatının genç yaşlarında başladığı mücadelesini son nefesine kadar sürdürdü. Türkiye Komünist Partisi üyesi olduğunda da yine birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. Partinin öncü militanlarındandı kendisi. 12 Eylül’e kadar süren mücadelesi bu şekilde devam etti. 12 Eylül’den sonra da yoldaşımız Türkiye Komünist Partisi’nin likidasyon sürecine direnenlerin arasında en ön safta yer aldı. 1990’ların sonuna kadar asla inandığı değerlerden, mücadelesinden, ilkelerinden vazgeçmedi. 2000’li yıllarda tekrar partisiyle buluştu. 2015 yılındaysa partimiz Türkiye Komünist Hareketi’nin kurucu kadroları arasında yerini aldı. Geçtiğimiz yıl bugün, Türkiye Komünist Hareketi değerli ve örnek bir komünisti kaybetmiştir. Onun bize bıraktığı, öğrettiği militanlığın, öncülüğün nasıl olması gerektiği konusundaki önemli dersleri ve deneyimleri partili yoldaşlarına anlatmaya, aktarmaya, bunu örnek olarak göstermeye devam edeceğiz. Mustafa yoldaşımızın anısının önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm yoldaşlarımızın adına Mustafa yoldaşımızı selamlıyoruz. Rahat uyu yoldaş…”