Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ufuk Enginler, Metin Özkan’dan “parasını çaldığı” gerekçesiyle şikayetçi oldu

Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski basın danışmanı ve gazeteci Metin Özkan, İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Mastercheff restoranında Aralık 2021’de, bir kadının çantasından para aldığı öne sürülen görüntülerle gündeme gelmişti.

Olayla ilgili konuşan Özkan, görüntülerin “montaj” olduğunu öne sürmüştü.

Çantasından para çalındığını iddia eden Ufuk Enginler, Metin Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeniçağ’ın haberine göre Enginler’in Avukatı Cesim Parlak aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda olay günü yaşananları delilleriyle birlikte dilekçeye ekledi.

Yapılan başvuruda Metin Özkan’ın TCK 141. ve 143. maddelerinde düzenlenen “Hırsızlık suçundan” cezalandırılması istendi.

“ZORUNLU HALE GELDİ”

Enginler’in avukatı Cesim Parlak, Özkan’ın, “montaj” ve “iftira” açıklaması üzerine, savcılık başvurusunun yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

Avukat Parlak, dilekçesinde “Şüphelinin, işin kolayına kaçarak hırsızlığı kapatmak için görüntülerin montaj olduğunu savunmasının arkasına sığınması ve müvekkileyim kendisine iftara atmakla suçlaması kabul edilemez. Şüpheli çok açık bir şekilde, müvekkilinin çantasından 700 dolar çalmıştır ve hırsızlık suçunu işlediği kamera görüntüleri ile sabittir” dedi. Suç duyurusuna göre, suçun ceza kanunundaki karşılığı 1 yıl ile 3 yıl arası değişiyor.

“ÇALDIĞI 700 DOLARI GERİ GÖNDERDİ, ALMADIM”

Ufuk Enginler, çantasından 700 dolar çalan Gazeteci Metin Özkan’dan neden şikayetçi olmadığını, olay günü ve sonrasında neler yaşandığını anlatmıştı.

Enginler, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

“Metin Özkan’dan şikayet olmadım. Biraz siyasi tarafından çekindim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olmasından. Allah’a havale ettim. Benim kendisiyle bir tanışıklığım yok. Tesadüfen ortak arkadaşlarımızın olduğu bir masadaydı. CNN’de bir yayına gelmiş galiba. Çıkışta ortak arkadaşlarımız olduğun için aynı masaya oturduk. Ben onu tanımıyorum yani .Çantamdan 700 dolar çaldı, sonra geri vermek istedi. Birileri aracılığıyla parayı gönderdi ancak parayı almadım. Ben tamamen Allah’a havale ettim. Benden uzak Allah’a yakın olsun. Hiç ulaşmak istemedim kendisine, benim için büyük bir para değil.”

Bu haber en son değiştirildi 24 Şubat 2022 17:03 17:03

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam