''ABD Rojava'ya son dönemde büyük bir güç gönderdi''

İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların ardından tansiyon yine yükseldi. Dr. Sadun, ''Son dönemde çok fazla ABD gücü Rojava’ya gelmiş durumda. Sadece Rojava da değil, Tenef bölgesine de gönderildiler'' ifadelerini kullandı.

''ABD Rojava'ya son dönemde büyük bir güç gönderdi''

Siyasi analist Dr. Ferid Sadun, Gazze’deki çatışmalar sonrası üslerin özellikle hedef alınmadığını, öncesinde de sık sık üslerin drone, SİHA ve İHA saldırısına uğradığını kaydetti.

Dr. Sadun, “Bu saldırılar yeni değil. Rojava’da ilk kurulduklarından bu yana ABD üsleri ve noktaları hedef alındı. Genelde bölgedeki devletlere bağlı milislerce hedef alındılar. Sadece Suriye’de de değil, Ortadoğu’nun tamamında. Yemen’den Irak’a, Lübnan’a kadar. Bu, esasında Amerika’ya bir mesaj. Gazze’ye saldırırsanız, biz de size saldırırız mesajı” ifadelerini kullandı.

Rudaw’ın haberine göre, ABD’nin neden kendisine yönelik saldırılara zayıf karşılık verdiğine yönelik soruya Sadun, “İran hiçbir zaman saldırıları üstlenmedi. Bunları yapan milisler ve yaptıkları da hususi eylemler bizimle ilgileri yok ve İran’ın dışındalar diyorlar. Ayrıca ABD de İran’la bir gerilime girmek istemez. Her iki taraf da birbirine mesaj gönderdi. Biz bugün savaşmak için hazır değiliz mesajı. İki taraf da yapılan saldırıların bir mesaj verme, saldırı olduğu konusunda hemfikir” yanıtını verdi.

Sadun, “ABD halihazırda Rojava’daki güçlerini artırmış durumda. Son dönemde çok fazla ABD gücü Rojava’ya gelmiş durumda. Sadece Rojava da değil, Tenef bölgesine de gönderildiler. Gücünü askeri olarak daha da artırıyor. Yeni ağır silahlar gönderiyor. Olası bölgesel bir çatışma durumunda karşılık verilebilsin diye hazırlık yapılıyor” dedi.