AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten, Sinan Ateş suikastıyla ilgili açıklama

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin de konuşan Ömer Çelik, "Emniyet güçleri, Türkiye'nin adliyesi, emniyet teşkilatı bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkaracaktır" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten, Sinan Ateş suikastıyla ilgili açıklama

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin soruya verdiği yanıtta, “Bizim irademiz seçimin zamanında yapılması yönünde. Bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak” açıklaması yapan Çelik, eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkında da, “Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır” şeklinde konuştu.

Çelik şunları kaydetti:

“Seçim takvimi ile gündem 18 Haziran’da yapılması yönünde. 18 Haziran’da çıkabilecek sorunlar, vatandaşlarımızın seyahatte olabilmesi nedeniyle bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii erken seçim anlamına gelecek bir değerlendirme değil. Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor. Kesin bir karar olduğu zaman sizinle paylaşacağım.

Ailesine başsağlığı diliyoruz. Burada, bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların birçoğunu gördük. Bunların hiçbirine itibar edilmemesi gerekir. Ölüm üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar var, bunların tutumu ahlaki değil. Emniyet güçleri, Türkiye’nin adliyesi, emniyet teşkilatı bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkaracaktır. Bu tip meseleler örtbas edilecekmiş gibisinden, yurt dışında örgüt bağlantılı bazı kişilerin Cumhur İttifakı’nı adres göstererek yorum yapması ve yaygınlaştırmaya çalışması… Bütün bunları tespit ettik. Bunların hepsi, tamamen başka amaçlara matuf olarak gündeme getirmedir. Emniyet işiniin başındadır, adliye işinin başındadır olay bütün yönleriyle aydınlatılacaktır.”