AKP'li Aile Bakanı: Suudi Arabistan ve Türkiye tarihi ve kültürel olarak iki dost ve kardeş ülkedir

Suudi Arabistan 93. Milli Günü vesilesiyle Ankara'da resepsiyon düzenlendi. AKP'li Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş iki ülkeyi kardeş ilan etti.

AKP'li Aile Bakanı: Suudi Arabistan ve Türkiye tarihi ve kültürel olarak iki dost ve kardeş ülkedir

Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından Suudi Arabistan’ın 93. Milli Günü vesilesiyle resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi olarak atanan Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu resepsiyonda konuştu. Bakan Göktaş, konuşmasında “Suudi Arabistan ve Türkiye tarihi ve kültürel olarak iki dost ve kardeş ülkedir. Suudi Arabistan halkıyla paylaştığımız ortak değerlerimiz bizim için her zaman kıymetlidir.” dedi.

Bakan “Stratejik ortaklık temelinde yürüttüğümüz ilişkilerimiz hem ülkelerimizin geleceği hem de bölgemizin istikrarı için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi sonrasında Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler gerilmiş, uzun bir süre böyle devam etmiş, Suudi Arabistan Türkiye’ye dönük ihracat ambargosu uygulamaya varacak adımlar atmıştı. Gelinen noktada, AKP tarafından Türkiye’nin Suudi Arabistan ile dost ve kardeş ülke olarak ilan edilmesi dikkatleri çekti.

“MÜTEAHHİTLİK FİRMALARI İÇİN ÇEKİM MERKEZİ”

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin kardeş ülkesi olduğunu ve iki ülke arasında derin tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu belirtti.

Suudi Arabistan yatırım çevrelerinin Türkiye’ye ilgisine işaret eden Yıldırım, “Elbette Suudi yatırım çevrelerinin Türkiye’ye ilgisi artıyor. Sonuçta Türkiye yükselişte ve üretimini artırmak isteyenler için pek çok fırsat yaratıyor” dedi. Yıldırım, Türk şirketlerinin Suudi Arabistan’daki fırsatlara ilgisinin giderek arttığını, bu ülkenin özellikle müteahhitlik firmaları için bir çekim merkezi haline geldiğini kaydetti.

Suudi Arabistan’ın gelecek için büyük bir vizyonu olduğunu ve Türk şirketlerin bu zorlu mücadeleye hazır olduğunu söyleyen Yıldırım, “Türkiye ve Suudi Arabistan, lokomotif görevi görebilecek, daha güçlü sinerjiler yaratarak bölgeyi daha iyi ve daha güvenli hale getirebilecek iki ülke” dedi.