Akşener: Seçime kendi kadrolarımızla gireceğiz

Yerel seçimlere ilişkin konuşan Akşener, seçimlere kendi kadroları ile gireceklerini bildirdi. Akşener tüm siyasi partilere de seçime ayrı ayrı girme çağrısı yaptı.

Akşener: Seçime kendi kadrolarımızla gireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar’da konuştu, kaybedilen seçimler, iktidarın seçim sonrası adımları ve partisinin yerel seçim kararına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 2023 seçimlerini değerlendiren Akşener, isim vermeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. “Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama ‘önce şahsım, önce ben’ diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık” diyen Akşener, şöyle devam etti: En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde yaptıkları kamuoyu araştırmalarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı önerdiğini anımsatan Akşener, “Ben iktidarı sandıkta yenmenin yeterli olacağını gördüm ama asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim.Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlere işaret eden Akşener, ittifaklara kapıyı kapattı, yerel seçimlere kendi kadroları ile gireceklerini bildirdi.

Yerel özellikler ve taleplerde işbirliği olabileceğine işaret eden Akşener, “Teşkilatlar kendi aralarında bazı çalışmalar yapabilir ama bütün siyasi partiler o cesaretiniz varsa her biriniz tek tek, Sayın AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu hepinize birden sesleniyorum; hadi, her birimiz ayrı ayrı girelim” diye konuştu.