İstanbul’daki bazı restoranlar marketlerden sonra fiyat sabitleme çağrısına uyduklarını duyururken, bazıları ise tepki çeken yeni uygulamalara geçti.
Sözcü’de yer alan habere göre özellikle Kadıköy’ün en işlek sokaklarından biri olan Güneşli Bahçe’de bazı restoranlar sadece meze ve alkollü içecek sipariş vermek isteyen müşteriye servis açmamaya başladı. Alkolü diğer restoranlara göre daha uyguna satıp, yemeği zorunlu hale getiren bu yeni uygulama ise müşterilerin tepkisini çekiyor.
Panolara çeşitli markaların rakı fiyatlarını asan ve diğer mekânlara göre daha ucuz sattıklarını iddia eden işletmelerin şef garsonları, masaya oturan müşteriden sipariş alırken “Servisimiz yemeklidir. Ara sıcak ya da yemek sipariş etmezseniz servis açamıyoruz” diyor. Sadece meze ve alkollü içecek sipariş vermek isteyen müşteriye servis açılmıyor.
Söz konusu işletmelerin başka bir uygulaması da dikkati çekiyor. “Kuver” ücretinin dışında hesabın yüzde 10’u kadar servis ücretini zorunlu tutup, bunun “garsoniye” olmadığını ısrarla belirtiyorlar. Yemek ve alkollü içecek için 2 bin TL ödemesi gereken dört kişinin cebinden çıkacak para; kuver (60 TL) ve servis ücretiyle (200 TL) ve ortalama yüzde 10 garsoniye (200 TL) ile 2 bin 460 TL’ye yükseliyor.
İlerici Kadınlar Derneği (İKD) 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, İstanbul…
Ayasofya'da restorasyon çalışmaları sırasında 1500 yıllık tarihi binanın içine kamyonların ikinci etap çalışmaları sırasında sokulduğu…
İçişleri Bakanlığı, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında “hakkı olmayan yere tecavüz” ve “kişilerin…
İstanbul'da Derya Öncü Koleji'nde öğretmenlerin de olduğu tüm çalışanların okula giriş ve çıkışlarının "yüz tanıma…
G20 Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İmralı ziyareti hakkında konuşurken, Kılıçdaroğlu'nun CHP yönetimini…
Belçika’da hükümetin işsizlik ve emeklilik gibi sosyal harcamalarda kesinti öngören kemer sıkma planları, tüm işçi…