Altın Portakal Film Festivaline tahsis edilen salon bakanlık tarafından geri alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki "Kanun Hükmü" adlı belgeseli gerekçe göstererek tahsisi yapılan salonun tahsisini iptal etti.

Altın Portakal Film Festivaline tahsis edilen salon bakanlık tarafından geri alındı

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel kategorisine yer alan “Kanun Hükmü” filmi, belgeseldeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle festivalden çıkarılmış, söz konusu karara yönelik tepkilerin ardından açıklamada bulunan festival yönetimi ise “Kanun Hükmü”nde yer alan kişi hakkında yargılama sürecinin devam etmediğini “belgelediklerini”, bu nedenle filmin yeniden yarışma seçkisine alınmasına karar verdiklerini duyurmuştu.

Filmin yeniden yarışma seçkisine alınmasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı filmde “FETÖ propagandası” yapıldığını ileri sürerek festivalden çekildiğini açıklamış, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise “Altın Portakal Festivali’nde bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez” açıklamasında bulunmuştu.

BAKANLIK SALON TAHSİSİNİ İPTAL ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Kanun Hükmü” filminin festival programına geri alınmasının ardından Altın Portakal Film Festivali için tahsis edilen salonun tahsisinin iptal edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümündeki ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde FETÖ Terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisi iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından atılan son adım, hükümetin siyasi baskıdan sonra maddi baskı taktiğine geçtiğini gösterdi.