Aysel Tekerek, Merdan Yanardağ'ın davası öncesi Manifesto'ya konuştu

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, tutuklu bulunan Merdan Yanardağ'ın davası öncesinde açıklamalarda bulundu. Tekerek "Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkacak ve aslında basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu, halkın yanında laiklik mücadelesinin, eşitlik mücadelesinin, özgürlük mücadelesinin aynı zamanda gerçek gazeteciliğin görevi olduğunu da anlatacak" dedi.

Aysel Tekerek, Merdan Yanardağ'ın davası öncesi Manifesto'ya konuştu

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, 100 gündür tutuklu bulunan TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Çağlayan Adliyesinde görülecek davası öncesinde Manifesto’ya açıklamalarda bulundu.

Aysel Tekerek, “Bugün Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkacak ve aslında basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu, halkın yanında laiklik mücadelesinin, eşitlik mücadelesinin, özgürlük mücadelesinin aynı zamanda gerçek gazeteciliğin görevi olduğunu da anlatacak” ifadelerini kullandı.

Tekerek, Çağlayan Adliyesi’ni göstererek “bu kapıya halkın yanında olan gazeteciler tutuklu olarak girdiler. Bu kapıdan hep laiklik mücadelesi verenler girdiler. Ama bu kapılara hiç laiklik karşıtı, kadın düşmanı, emek düşmanı kişiler AKP’nin yandaşları hiç girmedi” dedi.

‘LAİKLİK MÜCADELESİNİN ÖNEMİNİ ANLATACAK’

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in yaptığı açıklama şu şekilde:

Değerli dostlar bugün Çağlayan Adliyesindeyiz. TELE 1’e yapılan AKP operasyonu ve Merdan  Yanardağ’ın tutuklanması umarım bugün son bulur. Bugün Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkacak ve aslında basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu, halkın yanında laiklik mücadelesinin, eşitlik mücadelesinin, özgürlük mücadelesinin aynı zamanda gerçek gazeteciliğin görevi olduğunu da anlatacak.

‘BU KAPIDAN HEP HALKIN YANINDA OLAN GAZETECİLER TUTUKLU OLARAK GİRDİ’

Aslında bunların anlatılmasına gerekte yok ama bugün istibdat rejimi aslında bu kapıyla Çağlayan Adliyesi’nde bulunan bu kapıyla özdeşleşti. Çünkü bu kapıya halkın yanında olan gazeteciler tutuklu olarak girdiler. Bu kapıdan hep laiklik mücadelesi verenler girdiler. Ama bu kapılara hiç laiklik karşıtı, kadın düşmanı, emek düşmanı kişiler AKP’nin yandaşları hiç girmedi. O yüzden bugün aslında sadece Merdan Yanardağ’ın şahsında sadece TELE 1 üzerinden değil bu ülkede istibdat rejiminin bir an önce son bulması için Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında emekten yana, eşitliğin ve özgürlüğün yeniden tesis edileceği bir cumhuriyet kurulması içinde bugüne kadar yaptığımız mücadeleler daha değerli ve daha önemli hale gelecek. Bugün de o günlerden bir tanesi, umarım Merdan Yanardağ özgürlüğüne kavuşur.