Reklam
Kategoriler: GündemMedya

Ayşenur Arslan’dan serbest bırakılmasının ardından ilk açıklama

Reklam

Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdiği ifadelerin hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan, serbest bırakılmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, “Bir süre konuşma orucundayım” dedi.

Arslan, serbest bırakıldıktan sonra Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ve gazetecilerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır hedef gösterildiğini vurgulayan Arslan, “Biz gazeteci olarak sorularımızı sorarız. Bazen de böyle o soruların niye sorulduğunu anlatmak zorunda kalabiliriz. Anlattığımı zannediyorum” dedi.

Halk TV’den ayrılıp ayrılmadığına ilişkin soruya “Yok ayrılmadım. Ben sadece bir konuşma orucundayım Ekran orucum var uzunca bir süreliğine” şeklinde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Ayşenur Arslan, Halk TV yayınında Ankara’daki saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirmiş, ifadeleri sosyal medyada tepki çekmişti.

Arslan dün (2 Ekim) Halk TV yayınında, Ankara’daki saldırgan hakkında “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri’de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani…” şeklinde konuşmuştu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Arslan’ın Ankara’daki saldırının ardından kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV ve Arslan hakkında inceleme başlatmış, Halk TV İmtiyaz Sahibi Cafer Mahiroğlu da Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programının yayından kaldırıldığını açıklamıştı.

Sabah saatlerinde hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle gözaltına alınan Arslan, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Komiser gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K. gözaltına alındı, şüpheli…

21 Mayıs 2024 23:50

Sanayi sitesinde toprak kayması: 2 işçi toprak altında kaldı

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

21 Mayıs 2024 20:45

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12
Reklam