Bakan Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüştü

Bakan Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Bakan Fidan’ın toplantıda dile getirdiği görüşlere yer verilen paylaşımda, bölgede kalıcı barışın oluşturulması amacıyla oluşturulan platformun, İran’ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya gibi ülkelerin katılımıyla gerçekleştiği ifade edildi.

Bakan Fidan’ın açıklamaları ise şu şekilde özetlendi:

“Bakanımız, toplantıda Türkiye’nin bölgesel sorunları diyalog yoluyla çözme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, bu platformun bölge ülkelerinin kendi sorunlarını çözme kabiliyetini uluslararası topluma göstermede önemli bir araç olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, bölgede işbirliği ve dostluğun önündeki engellerin kalkmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Bölgesel huzur ve istikrarın Azerbaycan-Ermenistan arasında kapsamlı bir barış anlaşmasıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Bakan Fidan, bölgesel ulaştırma bağlantılarının açılmasının normalleşme ve barış süreçlerine katkı sağlayacağını ifade etti.”