Barış Terkoğlu: HÜDAPAR'a 'helal bölücülük' yaptırılıyor

Gazeteci Barış Terkoğlu, AKP ve MHP ortaklığının HÜDAPAR'a 'helal bölücülük' yaptırarak DEM Parti'yi sıkıştırmak istediğini yazdı.

Barış Terkoğlu: HÜDAPAR'a 'helal bölücülük' yaptırılıyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun TBMM’de sarf ettiği “Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri tartışılabilir diyoruz” sözlere işaret ederek, “Teşbihte hata olmaz, İsrail, El Fetih’e karşı Hamas’ın önünü açarak “bir miktar İslamcılık”a izin vermişti. AKP-MHP ittifakı da “Kürt Hamas’ı” sayılan HÜDAPAR’a “bir miktar Kürtçülük” yaptırarak Kürt seçmenin oylarını kazanmaya çalışıyor” diye yazdı.

İktidarın önümüzdeki dönemde, CHP ile DEM Parti’yi başbaşa bırakmak ve DEM Parti’yi “Türkiyelileşme” siyasetinden vazgeçirerek, bölge partisi kimliğine dönmesini planladığını kaydeden Terkoğlu, “İki adım da şehit cenazelerindeki saldırılar eşliğinde gerçekleşirken, HÜDAPAR’a da bir misyon veriliyor. Kürtçülüğün yanına İslamcılığı koyan parti, “helal bölücülük” yaparak Cumhur İttifakı ile Kürtler arasındaki boşluğu dolduruyor” ifadelerini kullandı.