Biden'ın, İsrail'de çocukların kafasının kesildiği iddiasını, Beyaz Saray yetkilisi yalanladı

Dün Biden'ın "Teröristlerin çocukların kafasını kestiği teyit edilmiş görüntüleri göreceğimi hiç düşünmemiştim" açıklamasının ardından CNN'e konuşan yetkili, ABD Başkanı'nı yalanladı.

Biden'ın, İsrail'de çocukların kafasının kesildiği iddiasını, Beyaz Saray yetkilisi yalanladı

CNN’e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’de Hamas’ın “çocukların kafasını kestiğine” ilişkin iddialarının, medyadaki haberlere ve İsrailli yetkililerin iddialarına dayandığını söyledi. Yetkili, Başkan Biden ve diğer ABD’li yetkililerin kişisel olarak Hamas’ın çocukları öldürdüğünü teyit etmediğini belirterek, Biden’ın “teröristlerin çocukların kafasını kestiğine” dair resimler ve doğrulanmış haberler görmediğini söyledi.

BIDEN KENDİNDEN ÇOK EMİN KONUŞUYORDU

Biden, Beyaz Saray’da yaptığı basın açıklamasında, “Amerikalıların orada neler olduğunu görmesi önemli. Bu işi uzun süredir yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafasını kestiği teyit edilmiş görüntüleri göreceğimi hiç düşünmemiştim” ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL ORDUSU DA DOĞRULAMADI

Gazze’den 7 Ekim’de İsrail’e yönelik başlatılan saldırı sırasında Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın İsrail tarafında “çok sayıda İsrailli bebeğin başını kestiği” iddialarına yer verilmişti. AA muhabiri, 10 Ekim’de konuyla ilgili İsrail Ordu Sözcülüğü’ne telefonla ulaşarak, “Hamas’ın saldırısının ardından İsrail tarafında bu saldırıyı gerçekleştirenler tarafından başları kesilen bebeklerin bulunduğu yönünde haberler çıktı. Bunu doğrulayabilir misiniz ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz?” sorusunu yöneltmişti. Sözcülük, “Haberleri gördük ama elimizde bir detay, bunlara dair bir teyit yok.” yanıtını vermişti.