Blinken İsrail'de: Her zaman yanınızda olacağız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail başkenti Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Blinken İsrail'de: Her zaman yanınızda olacağız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “dayanışma ziyareti” kapsamında Tel Aviv’de görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, “Kendinizi savunacak kadar güçlü olabilirsiniz, Ama ABD var olduğu sürece, asla ve asla buna gerek duymayacaksınız. Zira biz her zaman sizin yanınızda olacağız.” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu’ya, ABD’nin her zaman İsrail’i destekleyeceği sözünü verdi.

İsrail’e “dayanışma ziyareti” gerçekleştiren Blinken, bununla birlikte Filistinlilerin de Hamas tarafından temsil edilmeyen “meşru istekleri” olduğunu söyledi.

“Kendinizi savunacak kadar güçlü olabilirsiniz” diyen Bakan Blinken, “Ama ABD var olduğu sürece, asla ve asla buna gerek duymayacaksınız. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız.” ifadesini kullandı.

BARIŞ ANLAŞMASI VURGUSU

Bununla birlikte Blinken, Hamas’a karşı itidal çağrısında bulunmadı, ancak sağcı Netanyahu’nun uzun süredir direndiği bir fikir olan nihai bir barış anlaşmasının gerekliliğini vurguladı.

Blinken ayrıca,  Biden yönetimi ve Kongre’nin İsrail’e yönelik askeri taleplerin karşılanması için birlikte çalışacağı sözünü vererek, “İsrail’in savunma ihtiyaçları geliştikçe, bunların karşılanmasını sağlamak için Kongre ile birlikte çalışacağız” dedi.

NETANYAHU: HAMAS, DAEŞ GİBİ MUAMELE GÖRMELİ

Blinken’in yanında konuşan Netanyahu, ABD’nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve abluka altındaki Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’a IŞİD terör örgütü gibi muamele edilmesi gerektiğini söyledi.

Netanyahu, “IŞİD nasıl ezildiyse Hamas da öyle ezilecektir. Ve Hamas’a da aynen IŞİD’e yapıldığı gibi muamele edilmelidir” dedi.