Bodrum'da motosikletli kadına çarpan Suudi turist gözaltına alınmadı, ülkesine döndü

İstanbul’da bir motokuryenin ölümüne yol açan ve sonrasında ülkeden kaçan Somali cumhurbaşkanının oğlu gündemdeki yerini korurken, benzer bir skandal ortaya çıktı.

Bodrum'da motosikletli kadına çarpan Suudi turist gözaltına alınmadı, ülkesine döndü

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım’da Avrasya Tüneli’nin Aksaray çıkışında motokurye Yunus Emre Göçer’e çarpmıştı. Göçer hayatını kaybetmişti. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mahmud’un 2 Aralık’ta yurtdışına çıktığı belirlenmişti.

TV 100’den Gül Gündüz’ün haberine göre, benzer bir olayın 11 Eylül 2023’te Bodrum’da yaşandığı ortaya çıktı. Yalıkavak’tan Gümüşlük’e motosikletle giden dans hocası Saliha Alemdar’a Suudi bir turist kiraladığı arabayla çarptı. Olayın ardından pişman olduğunu söyleyen şahıs gözaltına bile alınmadan ülkesine döndü.

“YUTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULABİLİRDİ”

Kazada oluşan sakatlık nedeniyle üç aydır yatağa bağımlı kalan Alemdar, Suudi turist ülkesine döndüğü için hesap soramadıklarını kaydetti. “Bu adam benim hayatımı mahvetti” diyen 35 yaşındaki Alemdar, turistin ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğunu da söyledi.

Alemdar’ın avukatı Seyhan Candan ise “Yurtdışına çıkış yasağı konulabilirdi. Gerekli yerlere gerekli müracaatları yaparak cezasızlığın önüne geçmeye çalışacağız” dedi.