Reklam
Kategoriler: Gündem

ÇEDES projesine tepkilere rağmen öğrenciler cami temizliğine götürülüyor

Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü proje “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) protokolü kamuoyundaki tüm tepkilere karşın uygulanmaya başladı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre din görevlilerinin okullarda eğitim vermesinin önünü açan proje kapsamında, bazı okullarda öğrenciler müfredat dışı işleri yapmak zorunda kalıyor. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bir okulun öğrencileri ÇEDES kapsamında cami temizledi. Şarköy Müftülüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “ÇEDES projesi kapsamında Gazi Süleyman Paşa Camisi’nde temizlik yapıldı” ifadeleri yer aldı. Batman’da da ÇEDES kapsamında benzer bir uygulamaya imza atıldı.

Gercüş Şehit Kadri Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere ÇEDES projesi kapsamında cami temizliği yaptırıldı. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğrenciler bu proje kapsamında dini etkinliklere de götürülüyor. Zonguldak’taki Gaziosmanpaşa İlkokulu, Eskişehir’deki İnönü İmam Hatip Ortaokulu, Mardin’deki Cumhuriyet Ortaokulu, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Elazığ’daki Mezre Ortaokulu, Sakarya’daki Erenler Ortaokulu ve Muğla’daki Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi bunlardan yalnızca birkaçı.

Bu etkinlikler kapsamıda dini sohbetlerin yapıldığı belirtilirken toplu şekilde namaz kılındığı da görüldü.

“ÖĞRETMENDEN ALINIP İMAMA TESLİM”

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, birçok kentte öğrencilerin topluca camilere taşındığını ifade etti.

Öğrencilere temizlik yaptırılmasına tepki gösteren Özbay, “Çocuklar burada içeriğini bilmediğimiz sohbetleri dinlemek ve hatta camiyi temizlemek durumunda kalıyor” dedi.

Okullarda din eğitiminin din kültürü ve ahlak bilgisi alanında uzman öğretmenler tarafından verildiğini anımsatan Özbay, “Bu konuda da bir eksiklik varsa, bu eksiklik kamuoyuna sayılarla izah edilip, atama bekleyen öğretmenler devreye sokulabilir. Bunun yerine çocukların eğitim adı altında öğretmenlerinden alınıp imamlara teslim edilmesi, okuldan çıkarılıp cami cami gezdirilmesinin mantığı nedir? MEB, Diyanet’e yavru bakanlık olma gayretinde midir?” diye konuştu.

ÇEDES ve gerici tüm protokollere karşı mücadele edeceklerini söyleyen Özbay şunları kaydetti:

“Milli eğitimin MEB dışındaki yapılar ile çevrelenmesine göz yummayacak, mesleğimizin onuruna ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız.”

Reklam

Önceki Haberler

5 Nisan Avukatlar Günü’de avukatlar ayakta: Mücadele günümüz kutlu olsun

Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…

5 Nisan 2025 12:33

EPDK kamuoyuna “saygıyla” duyurdu: Elektriğe yüzde 25 zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…

4 Nisan 2025 21:55

Emperyalizmin savaş aygıtı NATO 76 yıllık kanlı sicilini kutluyor

‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…

4 Nisan 2025 17:21

CHP standına saldıran şahıs tutuklandı!

Trabzon'da CHP Gençlik Kolları tarafından Ekrem İmamoğlu'na yönelik imza kampanyası için kurulan standa bıçaklı saldırı…

4 Nisan 2025 15:35

Bahçeli aylar sonra ortaya çıktı

28 Ocak'tan bu yana görüntü vermeyen MHP lideri Devlet Bahçeli, aylar sonra ilk kez ortaya…

4 Nisan 2025 14:53

Sağın demokrasi maskesi dökülüyor

Özelde AKP genelde ise İslamcılık, darbe-cunta karşıtlığı üzerinden kendilerini tanımlama “hakkını” çoktan yitirmiştir. 15 Temmuz…

4 Nisan 2025 14:32
Reklam