Çin ile Suriye arasında stratejik ortaklık anlaşması

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın 20 yıl sonra ilk Çin ziyaretinde, iki ülke arasında ‘stratejik ortaklık’ kararı çıktı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Çin lideri Xi Jinping, ilişkilerin üst seviyeye çıkarılmasının iki ülke için dönüm noktası olacağını belirtti.

Çin ile Suriye arasında stratejik ortaklık anlaşması

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya dışında ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Çin’de temaslarına devam ederken, 20 yıl sonra iki ülke arasındaki ziyaretten ‘stratejik ortaklık’ çıktı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Esad ile görüşen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Suriye’yle ilişkilerin bir üst seviyeye çıkarılmasının iki ülke tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

TEMASLAR SÜRÜYOR

İki lider Çin’in doğusundaki Hangzu kentinde bir araya gelirken, eşi Esma Esad ve üst düzey heyetin eşlik ettiği Suriye liderinin Çinli yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Suriye’ye yönelik başlayan emperyalist müdahale sonrası topraklarının çoğunu ABD destekli cihatçılardan geri alan Esad , son dönemde Arap ülkeleriyle de ilişkileri normalleştiriyor.