Cumartesi Anneleri 967. haftada da gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda düzenlemek istediği oturma eylemi ve basın açıklaması bu hafta da polis müdahalesiyle karşılaştı. 967. hafta eyleminde toplam 18 kişi gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri 967. haftada da gözaltına alındı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul’daki Gatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, adalet arayışlarının 967. haftasında da engellendi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararı Beyoğlu Kaymakamlığı’na tebliğ edilmesine rağmen Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’na çıkması bir kez daha polis engeline takıldı.

YARGI KARARINA RAĞMEN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018 tarihindeki 700’üncü hafta buluşmasına düzenlenen polis müdahalesinde 23 kişi gözaltına alınmış, ardından 46 kişiye ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Cumartesi Anneleri nisan ayının ilk haftasından beri cumartesi günleri Galatasaray Meydanı’na çıkmak istiyor ancak AYM’nin kararı Beyoğlu Kaymakamlığı’na tebliğ edilmesine rağmen eylemleri engellenen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, polis ablukasıyla gözaltına alınıyor.