Devlet Bahçeli, tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef aldı

Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef alan Bahçeli, Hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur" dedi.

Devlet Bahçeli, tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında tutuklu TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı hedef alan Bahçeli, Yanardağ’ın eleştirilerini, ‘teröre övgü’ olarak niteleyerek “Ölen teröristlere taziyeler yayımlamak suçtur, bir televizyon kanalında bebek katilini övmek çok kitap okuduğundan bahisle filozof mertebesine çıkarmak, bununla da yetinmeyip hak gaspına uğradığını iddia etmek suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur” dedi.

Bahçeli şunları kaydetti:

“Türk siyasetinde faal halde bulunan birinci kaynağı Türk milleti aidiyeti Türkiye’dir. Suç ve suçluyu övmek doğrudan doğruya hukukun konusudur. Milletin hak ve çıkarlarını gözetmeyen, terör örgütlerinin ve emperyalistlerin kullanımına girmekten gocunmayanlara siyasette yer olmamalıdır. Siyasi partiler Anayasa ve kanunlara uymak zorundadır. Teröristlere taziye dilemek suçtur. Anayasa Mahkemesi, Kandil’in düzmece mahkemesi değildir, zilletin arka bahçesi değildir, asla olmayacaktır.

Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse, adalet ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir. Adalet ve hukuk demek devlet demektir. Devlet giderse vatan gitmiş olacaktır.

Anayasa Mahkemesi Kandil’in düzmece mahkemesi, zilletin arka bahçesi değildir, asla olamayacaktır.”