Emekliler Tunceli'den haykırdı: AKP zammını al başına çal

"Örgütlü mücadelemiz ile, emperyalizm ve onun işbirlikçilerine karşı kendi iktidarımızı yani bağımsız demokratik, laik kamucu bir halk iktidarını kurmak zorundayız. Ancak o zaman o gözleri ışıldayan Nebati'den ve AKP iktidarından hesap sorabiliriz ve soracağız.""

Emekliler Tunceli'den haykırdı: AKP zammını al başına çal

Tüm Emekliler Sendikası Tunceli  İl Temsilciliği bugün bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Bizler biliyoruz ki burjuvazi hele hele AKP gibi gerici rejimler iktidarda iken, biz emekliler ve çalışanlar açlık ve yoksulluktan kurtulamayacağız.” denildi. Basın metninde şu ifadeler yer aldı:

“Bugün AKP İktidarının ve tek adam diktatörlüğünün biz emekliler ve çalışanlar ile alay eder gibi, yapmış olduğu yüzdelik zamlara karşı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ülke genelinde yapmış olduğu basın açıklamalarını destekliyor ve katılıyoruz. Bizler Tüm Emekliler Sendikası Tunceli İl Temsilciliği olarak, AKP iktidarının biz emeklilere yapmış olduğu yüzde yüzde 30’luk zammı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ve diyoruz ki AKP zammını al başına çal. Biz emekliler çarşıya, pazara, marketlere gidemiyoruz. Kira, doğalgaz, elektrik, gıda giderleri belimizi bükmüş ve açlık ile karşı karşıyayız. Ancak biz emeklilerin, çalışanların, işçi ve emekçilerin bu tablodan kurtulmamız için yüzdelik zamlar değil, kendi iktidarımıza ihtiyacımız vardır. Bizler biliyoruz ki burjuvazi hele hele AKP gibi gerici rejimler iktidarda iken, biz emekliler ve çalışanlar açlık ve yoksulluktan kurtulamayacağız. Bu nedenle bir an önce işçilerin emekçilerin, yoksulların ve emeklilerin bir araya gelerek güçlü bir şekilde örgütlenmemiz gerekir. Örgütlü mücadelemiz ile, emperyalizm ve onun işbirlikçilerine karşı kendi iktidarımızı yani bağımsız demokratik, laik kamucu bir halk iktidarını kurmak zorundayız. Ancak o zaman o gözleri ışıldayan Nebati’den ve AKP iktidarından hesap sorabiliriz ve soracağız.”