Erdoğan: ABD'yle iş birliğini ilerletiyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "NATO müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri ile yakın diyaloğumuz devam ediyor. 2 ülke arasındaki stratejik mekanizmadan da faydalanarak iş birliğini ilerletiyoruz" dedi.

Erdoğan: ABD'yle iş birliğini ilerletiyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen “Büyükelçiler İftarı”nın ardından konuştu.

Erdoğan konuşmasında Avrupa Birliği’ne üyeliğin stratejik hedef olmayı sürdürdüğünü belirtti, ABD ile ilişkilerin de “ilerletildiğini” söyledi.

”Maruz kaldığımız onca haksızlığa rağmen Avrupa Birliği (AB) üyeliği stratejik hedefimiz olmayı sürdürüyor” diyen Erdoğan, “Ancak kimi Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığını körükleyen eylemlere göz yumulması geleceğimiz bakımından endişe vericidir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Mushaf’ının yakılmasına kadar varan bu menfur girişimler hiçbir şekilde kabul edilemez, maruz görülemez. Bu açık ve net bir nefret suçudur. Mushaf yakma eylemlerine ifade hürriyeti kisvesi altında izin verenler demokrasi ve özgürlük kavramlarının altını koymaktadır. Yaklaşık 2 milyar insanı rencide etmekle kalmayıp öfkeye sürükleyen bu alçaklıklara artık bir son verilmesi gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyorum. Bu beklentilerimizin ilgili makamlarınıza ve ülke kamuoylarınıza gerektiği şekilde aktarılması noktasında sizlere güveniyoruz. NATO müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri ile yakın diyaloğumuz devam ediyor. 2 ülke arasındaki stratejik mekanizmadan da faydalanarak iş birliğini ilerletiyoruz. Yeniden Asya girişimimizi güçlendirirken Latin Amerika ve Afrika açılım politikalarımızın müspet sonuçlarını pek çok alanda görüyoruz. Sayısı 260’a çıkan dış temsilcilik ağımızla ülkelerinizde ilişkilerimizi güçlendirmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.