Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan muhalefeti hedef aldı: Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesi Gaziantep’te açıklamalarda bulundu. Erdoğan aynı açıklamasında muhalefeti de hedef alarak, “Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim halkım asla prim vermeyecektir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Dün depremin merkezi Kahramanmaray, arından Hatay ve Adana olmak üzere ziyaret gerçekleştirdik.

Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatıı kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14’e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794.

Yıkılan bina sayısı 6 bin 144 olarak belirlenmiştir.

Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak hedefimiz bir yıl içerisinde yıkılan binalara konutlarımızı zemin artı 3-4 olmak üzere inşa etmek.

Bunun yanında da yapılacak hasar-tespitle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10’ar bin lira nakdi yardım yapacağız.

Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var.

Bu istismara benim halkım asla prim vermeyecektir.

Kaldı ki bugün inşallah OHAL ile ilgili Meclisimizde kanunun üç ay süreyle ilanını yapacağız.

Cumhurbaşkanı olarak ben adımı attım, Resmi Gazete’de yayınlandı. Bugün Meclis’te yapılacak oylamayla birlikte OHA yürürlüğe gircektir.

Bu Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden, tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı OHAL ile müdahale imkanını devlete vermiş olacaktır.

Bazı yerlerde maalesef marketlere, AVM’lere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu gayretlere OHAL ile müdahale imkanını imkanını yakalayacaktır.

Hiç endişe etmeyin, biz bugüne kadar Van’da o devasa depremi nasıl atlattıysak, Malatya’da, Elazığ’da o malum depremleri nasıl atlattıysak, İzmir’deki o felaketi nasıl atlatıp, orada da binaları yapıp sahiplerine teslim ettiysek, aynı şekilde bu 10 ilimizde de süratle bunu yapacağız ve konutları sahiplerine teslim edeceğiz.”

Reklam

Önceki Haberler

Diyanet’in bu sefer de özel yemek menüsü ortaya çıktı: Haftanın dört günü kebap, iskender, biftek…

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Elazığ'da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun "özel yemek" listesi…

4 Mayıs 2024 12:58

Erdoğan İsrail’le ticaret şampiyonu MÜSİAD’a konuştu: Tek gayemiz Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde açıklamalarda bulundu. İsrail ile ticaretin durdurulması kararına…

4 Mayıs 2024 11:35

İşçi Filmleri Festivali’nde sansür: ‘Kanun Hükmü’ belgeseline yine yasak getirildi

19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara programında açılış filmi olarak belirlenen Yönetmen Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı…

3 Mayıs 2024 17:04

Gazeteci Barış Terkoğlu’na hapis cezası

Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, 'terörlede mücadele görev…

3 Mayıs 2024 16:02

Can Atalay’ın odasına İyi Parti’li vekil yerleşti

TİP'li Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldüğü için yerleşemediği odası boşaltıldı. Boşaltılan odaya İYİ Partili Erhan Usta…

3 Mayıs 2024 14:21

Erdoğan’ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon TL’ye ulaştı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için yılın ilk üç ayında 616 milyon TL harcanarak bir…

3 Mayıs 2024 14:03
Reklam