Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Ersin Tatar’a Londra’da protesto

Reklam

Londra’da bulunan Kings College’de Kıbrıs konusunda bir konferans vermeye giden Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Yunanistan ve Kıbrıs bayraklarını taşıyan bir grup tarafından protesto edildi.

Ersin Tatar yaptığı açıklamada “Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. ‘Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm’ sloganlarıyla önümüzü kestiler.” dedi. Tatar katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada ise, “Bir üniversitede yapacağım konuşmayı bile hazmedemeyen zihniyetle Kıbrıs’ta bir anlaşmaya ulaşmak hiç kolay değildir, olmayacaktır da herhalde” ifadelerine yer verdi.

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın İngiltere’nin başkenti Londra’da katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişinde engellenmek istenmesini kınadı.

Üstel, Rumların Kıbrıs Türklerini yok sayan, eşit görmeyen ve Ada’nın ortak sahibi kabul etmeyen anlayışının Londra’da bir kez daha kendini gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın Londra Kings College’da vereceği konferans öncesi, Kıbrıs Türk heyetinin önünü keserek ifade özgürlüğünü aşan, nefret dolu, hakaret dolu pankartlar açan, sloganlar atan Rum protestocuların saldırı girişimlerini kınıyor, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm heyetimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Üstel açıklamasında bu tip eylemlerin, amacına ulaşamayacağını ve haklı davalarını anlatmada seslerini kısmaya yetmeyeceğini ifade etti.

Bu haber en son değiştirildi 30 Mart 2023 11:21 11:21

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, Ankara ve İzmir’de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam