Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı’ndan ateşkes yorumu: Psikolojik savaş oyunu

Reklam

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Hamas ile İsrail arasındaki kısa süreli ateşkesin “kötü bir anlaşma” olduğunu dile getirdi.
Bolton, geçici ateşkesin başlamasına saatler kalaverdiği röportajda “Hamas, İsrail halkına ve ABD halkına karşı bir psikolojik savaş oyunu oynuyor” dedi.

Eski Beyaz Saray yetkilisi, durumun rehinelerin aileleri için ‘yürek burkucu’ olduğunu kabul etmekle birlikte, İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırma misyonunun ‘çok daha önemli’ olduğunu dile getirerek, “İsrail’in dikkatini Hamas’ı ortadan kaldırmaya yönelik stratejik görevinden uzaklaştırmaya ve rehineler ile Gazze’deki sivillerin durumu sorununa odaklanmaya çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

Bolton açıklamasında, Hamas’ın İsrail ordusunun moralini yahut kararlılığını kırmaya çalışarak dört günlük duraklamayı kalıcı bir ateşkese dönüştürmek istediğini ve böylece İsrail’den çok Hamas’a fayda sağlayacağını savundu.

Bolton açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

İlk aşamada bunu başaracaklarını sanmıyorum. Ancak sorumluluğu İsrail güçlerine yüklemeye çalışıyorlar. Ancak bu olay İsrail’in meşru hakkı olan Hamas’ın bir tehdit olarak ortadan kaldırılmasına yönelik kararlılığını zayıflatacak bir emsal teşkil ederse, bu teröristler için büyük bir zafer olacaktır.

Bolton ayrıca Hamas’ı yok etmek ne kadar uzun sürerse, kendileriyle müzakere etmeye o kadar istekli olacaklarını ileri sürdü.
Geçici duraklamaya rağmen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Hamas ortadan kaldırılana kadar savaşı sürdüreceklerini dile getirmişti.

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam