'FETÖ borsası'ndan ceza verilen savcı kendini aklamak için Bekir Bozdağ'ı tanık gösterdi

HSK'nin 'FETÖ Borsası' ve mal varlığındaki artış nedeniyle yer değiştirme cezası verdiği savcı Bato, Yargıtay'daki yargılamada kendini savundu: Suç işlemedim, müsterihim. Kayınpederimden miras kaldı.

'FETÖ borsası'ndan ceza verilen savcı kendini aklamak için Bekir Bozdağ'ı tanık gösterdi

Hakkında yürütülen ”FETÖ Borsası” soruşturması nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) tenzil-i rütbeyle bir alt derecedeki adliyede görevlendirdiği eski İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, Yargıtay 7. Daire’de başlayan yargılamada altı kişilik heyet karşısında suçlamalara yanıt verdi.

T24’ten Tolga Şardan’ın yazısına göre hakkındaki iddiaları reddeden savcı Bato, mal varlığındaki artışın nedenini “kayınpederinden kalan nakdi miras” olarak açıkladı.

Savcı Bato’nun savunması özetle şöyle:

“TAKİP ALTINDAYIM”

”Madem ben iddia konusu eylemleri işledim neden böyle bir algı yaratılma ve karar mercilerini baskı altına alma kampanyası yürütülmektedir. (…) Terör örgütlerinin gayri resmi takibi altında iken, gerek kendi üzerime, gerekse birinci derece yakınlarım üzerine mal edinecek kadar akıl yoksunu olmadığımı takdir edersiniz.

Yine defalarca belirttiğim gibi kaynağı tespit edilemeyen artışın kaynağı, kayınpederimin vefatından sonra eşime ve bizimle birlikte yaşayan kayınvalideme kalan nakdi mirastır.

BEKİR BOZDAĞ’I TANIK GÖSTERECEĞİM

Hakkımdaki iddialar tamamen kurgu olup özellikle her aşaması ama altını özellikle çiziyorum her aşaması, başta Sayın Bekir Bozdağ, Sayın Kenan İpek, Sayın Halil Koç ve Sayın Mehmet Yılmaz’a bilgi verilerek alınan Bayram Bozkurt ifadesi sonrası birilerinin şahsi kin ve intikam duygularının tatmini amacıyla cezalandırmamın istenmesinin hangi terör örgütünün ekmeğine yağ süreceğini de takdirlerini size bırakıyorum.”